Dec 112009
 

Εκδηλώσεις με σύνθημα “Το κλίμα μας καίει” σε διάφορες πόλεις και με κεντρικό συμβολισμό ένα τύμπανο που θα χτυπάει τη μέρα αυτή σε κεντρικές πλατείες ως προειδοποίηση για τον κίνδυνο της κλιματικής αλλαγής αλλά και ως κάλεσμα ενεργοποίησης για την προστασία του κλίματος έστω και στο 12 παρά 5’.οργανώνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στις 12 ή ώρα.

Στην Αθήνα το τύμπανο θα χτυπάει πάνω στην πλατεία Συντάγματος από τις 12 το πρωί παράλληλα με άλλες εκδηλώσεις ενημέρωσης και εικαστικά δρώμενα. Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούν τους πολίτες να έρθουν στην πλατεία Συντάγματος μπροστά από το συντριβάνι και να χτυπήσουν και αυτοί το τύμπανο για το κλίμα, φέρνοντας μαζί τους μουσικά όργανα, κρουστά, σφυρίκτρες, ποδήλατα κα.

Παρόμοιες εκδηλώσεις γίνονται το Σάββατο 12/12 στη Θεσσαλονίκη, τα Χανιά, το Ηράκλειο, το Βόλο κα. Μέχρι και τις 18 Δεκεμβρίου οι τοπικές κινήσεις των Οικολόγων Πράσινων πραγματοποιούν δράσεις τοπικής κλίμακας σε διάφορες γειτονιές της χώρας. Ποδηλατική πορεία οργανώνεται την Κυριακή 13/12 στις γειτονιές των Πατησίων, Ν. Ιωνίας, Ηράκλειου, Ν. Φιλαδέλφειας, Αγ. Αναργύρων που θα ξεκινήσει στις 11.00 από τη βίλα Κλωναρίδη, στο πάρκο ΦΙΞ στα Πατήσια

Για την Κοπεγχάγη αναχώρησε ήδη αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων προκειμένου να συμμετάσχουν στις διαβουλεύσεις και τις κινητοποιήσεις για το κλίμα. Η αντιπροσωπεία αποτελείται από τον ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλο και τους εμπειρογνώμονες σε θέματα ενέργειας και κλίματος Ζωή Βροντίση, Κώστα Κατώπη και Τάσο Κρομμύδα. Τη Δευτέρα θα μεταβεί στην Κοπεγχάγη και ο εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Χρυσόγελος ενώ με την Ομοσπονδία Νέων Πράσινων βρίσκεται ήδη εκεί ο Πάνος Ζαφειρίου.

Αναλυτικά για την Καμπάνια

Από τη Μεγαλόπολη ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο 21-22/11 η καμπάνια των Οικολόγων Πράσινων ενόψει της παγκόσμιας διάσκεψης για το κλίμα στην Κοπεγχάγη με συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συμβουλίου στην περιοχή αυτή, ποδηλατική πορεία μέχρι το συγκρότημα του ΑΗΣ Μεγαλόπολης, διάλογο με τους τοπικούς φορείς και υιοθέτηση της Διακήρυξης των Οικολόγων Πράσινων για την Κοπεγχάγη. Η καμπάνια των Οικολόγων Πράσινων “το κλίμα μας καίει” περιλάμβανε μέχρι τώρα επίσκεψη αντιπροσωπείας των Οικολόγων Πράσινων σε 3 περιοχές (Μεγαλόπολη, Ηλεία και Κοζάνη-Πτολεμαΐδα), ιδιαίτερα συμβολικές σε σχέση με την κλιματική αλλαγή, δράσεις σε διάφορες πόλεις και γειτονιές μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου, και ένα τύμπανο με παράλληλες δράσεις που θα χτυπάει με τη συμμετοχή πολιτών σε κεντρικές πλατείες της χώρας στις 12 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο των παγκόσμιων κινητοποιήσεων.

Στις 21 και 22 Νοεμβρίου συνεδρίασε στη Μεγαλόπολη το Πανελλαδικό Συμβούλιο των Οικολόγων Πράσινων. Παράλληλα, εκτός από ουσιαστικό διάλογο με τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων, αποτελούμενη από μέλη του Πανελλαδικού Συμβουλίου συμμετείχε σε ποδηλατοπορεία από τη Μεγαλόπολη στην πύλη του συγκροτήματος της ΔΕΗ (συνημμένες φωτογραφίες). Η καμπάνια ξεκίνησε από την περιοχή αυτή της Πελοποννήσου συμβολικά για να αναδειχθεί η ανάγκη προετοιμασίας και μετάβασης στην μεταλιγνιτική εποχή. Δυο από τις εκεί λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ είναι από τις πιο ρυπογόνες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, με σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία και το περιβάλλον, ενώ συμβάλλουν σημαντικά και στις εκπομπές αερίων που αλλάζουν το κλίμα.

Στις 25 Νοεμβρίου, αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων στην οποία συμμετέχει και ο εκπρόσωπος των ΟΠ Ν. Χρυσόγελος, επισκέφθηκαν την Ηλεία για συναντήσεις με τοπικούς φορείς, και πήρε μέρος στην εκδήλωση, που οργανώθηκε τη μέρα αυτή στον Πύργο από τους ΟΠ της περιοχής, με θέμα την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις στην οικονομία, τη γεωργία, την κοινωνία και το περιβάλλον. Η επίσκεψη εντάσσονταν στην προσπάθεια να αναδειχθούν οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής μια και η Ηλεία και η Δ. Ελλάδα έχουν πληγεί ήδη από τις πυρκαγιές του 2007 αλλά και από ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως πχ οι ανεμοστρόβιλοι πριν από λίγες εβδομάδες, που κάνουν όλο και πιο εμφανή την παρουσία τους στην περιοχή.

Το Σάββατο 28 Νοεμβρίου οι Οικολόγοι Πράσινοι δρομολόγησαν το «Τρένο της κλιματικής αλλαγής» στη διαδρομή Θεσσαλονίκη-Φλώρινα-Κοζάνη, το άλλο ενεργειακό κέντρο της χώρας που έχει σηκώσει ένα τεράστιο περιβαλλοντικό βάρος από την εξόρυξη και καύση λιγνίτη. Τα στελέχη των Οικολόγων Πράσινων που  ταξίδεψαν με το τρένο συναντήθηκαν με πολίτες και εκπροσώπους φορέων σε αυτή τη διαδρομή και συζήτησαν τόσο για τα θέματα της κλιματικής αλλαγής όσο και για την ανάγκη αναβάθμισης του τρένου, του πιο οικολογικού μέσου μεταφοράς.

Για την Κοπεγχάγη αναχώρησε ήδη αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων προκειμένου να συμμετάσχουν στις διαβουλεύσεις και τις κινητοποιήσεις για το κλίμα. Η αντιπροσωπεία αποτελείται από τον ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλο και τους εμπειρογνώμονες σε θέματα ενέργειας και κλίματος Ζωή Βροντίση, Κώστα Κατώπη και Τάσο Κρομμύδα. Τη Δευτέρα θα μεταβεί στην Κοπεγχάγη και ο εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Χρυσόγελος ενώ με την Ομοσπονδία Νέων Πράσινων βρίσκεται ήδη εκεί ο Πάνος Ζαφειρίου. Καθημερινές ανταποκρίσεις θα δημοσιεύονται στο www.oikologoiprasinoi.eu

Εκδηλώσεις των Οικολόγων Πράσινων Χανίων

Στα πλαίσια της καμπάνιας του κόμματος για τη συνδιάσκεψη της Κοπεγχάγης για την κλιματική αλλαγή, η Πολιτική Κίνηση Χανίων των Οικολόγων Πράσινων οργανώνει τις παρακάτω εκδηλώσεις:
Το ερχόμενο
Σάββατο 12 Δεκέμβρη από 11.00 π.μ. – 2.00 μ.μ. παρουσία με τύμπανα κ.α. δρώμενα στην πλατεία Συντριβανιού στο Παλιό Λιμάνι.
Την
Τρίτη 15 Δεκέμβρη στις 9.00 μ.μ. προβολή της ταινίας «Η Εποχή του Ηλίθιου» στην καφετέρια «Ταράτσα» στο Παλιό Λιμάνι.
Την
Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 8.00 μ.μ. παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου «Η κατάσταση του πλανήτη» – 2009 του οργανισμού Worldwatch, από τον επιμελητή της έκδοσης Μιχάλη Προμπονά. Η παρουσίαση θα γίνει στο βιβλιοπωλείο «Επιλογές», Δημοκρατίας 95 και Πλάτωνος.


Ποδηλατική πορεία Πατήσια-Ν.Ιωνία-Ν.Φιλάδελφεια- Αγ. Ανάργυροι

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Πατησίων – Κυψέλης, Γαλατσίου, Ν.Ιωνίας – Ηρακλείου, Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας και Αγ. Αναργύρων σας προσκαλούν σε μια ποδηλατική πορεία – παρέμβαση για να κάνουμε τις πόλεις μας καλύτερες, τις γειτονιές πιο ανθρώπινες:

την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, πρωί 09.00-15.00, με αφετηρία από τη Βίλα Κλωναρίδη/πάρκο ΦΙΞ Πατησίων προς Ν.Ιωνία, Ν.Φιλαδέλφεια, Αγ. Αναργύρους.

Το πρόγραμμα της ποδηλατικής πορείας:

09.00-11.00: Ραντεβού στη Βίλα Κλωναρίδη/ στο πάρκο ΦΙΞ Πατησίων. Ελάτε με το ποδήλατό σας για να το επιδιορθώσουμε μαζί ή να μάθετε περισσότερα για το πως μπορούμε να το χρησιμοποιούμε με ασφάλεια. Θα γίνει, επίσης, και μια σύντομη παρουσίαση για την ίδια τη βίλα και τις προτάσεις των Οικολόγων Πράσινων για να γίνει ένα ανοικτό πολιτιστικό κέντρο.

11.00 – 15.00: Ποδηλατική πορεία από τη Βίλα Κλωναρίδη (Πατήσια) προς Άλσος Προμπονάρέμα Ποδονίφτη (1η στάση και συζήτηση, ώρα 11.30), Ν. Ιωνία (2η στάση, ώρα 12.00), Άλσος Ν. Φιλαδέλφειας (3η στάση, 12.30) και Πάρκο Αντ. Τρίτσης (δενδροφύττευση περιοχής του πάρκου που ο δήμος έχει κάνει πάρκινγκ)

15.00: επιστροφή της ποδηλατικής πορείας στα Α.Πατήσια

Η ποδηλατική πορεία γίνεται στο πλαίσιο της καμπάνιας των Οικολόγων Πράσινων για την προστασία του κλίματος αλλά και την οικολογική αναγέννηση των γειτονιών, τη βελτίωση της ζωής στις πόλεις.

Στα πλαίσια της καμπάνιας του κόμματος για τη συνδιάσκεψη της Κοπεγχάγης για την κλιματική αλλαγή, η Πολιτική Κίνηση Χανίων των Οικολόγων Πράσινων οργανώνει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Το ερχόμενο Σάββατο 12 Δεκέμβρη από 11.00 π.μ. – 2.00 μ.μ. παρουσία με τύμπανα κ.α. δρώμενα στην πλατεία Συντριβανιού στο Παλιό Λιμάνι.

Την Τρίτη 15 Δεκέμβρη στις 9.00 μ.μ. προβολή της ταινίας «Η Εποχή του Ηλίθιου» στην καφετέρια «Ταράτσα» στο Παλιό Λιμάνι.

Την Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 8.00 μ.μ. παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου «Η κατάσταση του πλανήτη» – 2009 του οργανισμού Worldwatch, από τον επιμελητή της έκδοσης Μιχάλη Προμπονά. Η παρουσίαση θα γίνει στο βιβλιοπωλείο «Επιλογές», Δημοκρατίας 95 και Πλάτωνος.

 Posted by at Friday, December 11, 2009

  One Response to “ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙΕΙ. ΣΑΒΒΑΤΟ 12/12. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ”

  1. […] αλλαγή, ενόψει  της διάσκεψης του ΟΗΕ στην Κοπεγχάγη. Εκδήλωση στο Σύνταγμα, περιοδεία στη Μεγαλόπολη, ναυλωμένο «τρένο της […]

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)