Συνάντηση Ευρωβουλευτών της ομάδας των Ευρωπαίων Πράσινων και της ΕΓ των ΟΠ, με τον Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνη
Παρασκευή, 27 Φεβ. 2015, 11:32

Στήριξη ευρωβουλευτών στον Γιάννη Τσιρώνη και τη νέα κυβέρνηση

Με πρώτη επίσκεψη στο γραφείο του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη ξεκίνησαν οι ολοήμερες επαφές των Ευρωπαίων Πρασίνων και της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων. Οι Sven Giegold (Γερμανία) και οErnest Urtasun (Καταλονία) εξέφρασαν την αμέριστη στήριξη τους στον νέο Υπουργό, ενώ σημείωσαν ότι είναι ιδιαίτερα θετικό που ένα μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας του Πράσινου Κόμματος, όπως ο Γιάννης Τσιρώνης, αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του Περιβάλλοντος στη νέα κυβέρνηση.

 
Αισιοδοξία για τη νέα μεταναστευτική πολιτική | Προβληματισμός και ανησυχία για τη διγλωσσία της κυβέρνησης
Τετάρτη, 25 Φεβ. 2015, 18:47

Χαιρετίζουμε τις εξαγγελίες της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ.Χριστοδουλοπούλου και τη  στροφή, που διαφαίνεται σε αυτές, προς μία ανθρωπιστική προσέγγιση του μεταναστευτικού ζητήματος με μέτρα και πρωτοβουλίες που έχουν ως κανόνα την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια. Τα εξαγγελθέντα μέτρα όπως το κλείσιμο των επαίσχυντων στρατοπέδων κράτησης  και η απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών αλλά και δηλώσεις της, που επιχειρούν να  εξαλείψουν το στίγμα του εγκληματία που συνοδεύει ανθρώπους των οποίων η μόνη "παρανομία" ήταν η είσοδός τους στη χώρα χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, συνιστούν μονόδρομο για την αποκατάσταση μιας χρόνιας αδικίας και παραβίασης θεμελιωδών δικαιωμάτων των προσφύγων και μεταναστών/στριών.

 
Καμία αλλαγή παραδείγματος από την επιλογή Προέδρου, χρειάζονται δεσμεύσεις
Τετάρτη, 18 Φεβ. 2015, 13:37

Η επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου ως προτεινόμενου από την κυβέρνηση υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας, μας εξέπληξε δυσάρεστα, δεδομένων και των κριτηρίων που είχαμε προτείνει για την επιλογή. Δυστυχώς η πρόταση αυτή ήρθε για να μας θυμίσει όλο το πολιτικό σκηνικό που θέλουμε να ξεχάσουμε και να βάλουμε πίσω μας με την νέα κυβέρνηση. Δεν εγγυάται την αλλαγή παραδείγματος που αναζητούν οι πολίτες. Οι Οικολόγοι Πράσινοι, αν και κατανοούμε την πολυπλοκότητα και κρισιμότητα των ιστορικών στιγμών που ενδεχομένως οδήγησαν στη συγκεκριμένη επιλογή, θεωρούμε ότι οι συμβολισμοί που συνοδεύουν το πρόσωπό του είναι εξόχως αρνητικοί.

 
Επίσημη αντιπροσωπεία Ευρωπαίων Πράσινων στην Αθήνα, 27 & 28/2 - Συναντήσεις με Πρωθυπουργό, Υπ. Οικονομικών και μέλη της Κυβέρνησης
Πέμπτη, 26 Φεβ. 2015, 00:00

Συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 27/2, 6:30μμ στα γραφεία των Οικολόγων Πράσινων, Πλ. Κουμουνδούρου 14

Τρεις ευρωβουλευτές της ομάδας των Ευρωπαίων Πρασίνων, η Ska Keller (Γερμανία), ο Sven Giegold (Γερμανία) και ο ErnestUrtasun (Καταλονία), μαζί με την Simone Peter, συν-Πρόεδρο των Γερμανών Πράσινων, αναμένονται στην Αθήνα, προσκεκλημένοι των Οικολόγων Πράσινων, για συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό και μέλη της κυβέρνησης, την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου.

 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τη συμφωνία στο Eurogroup και τη λίστα με τις ελληνικές προτάσεις
Τρίτη, 24 Φεβ. 2015, 20:12

Τέσσερις μήνες δεν είναι πολλοί για τον μετασχηματισμό καμίας κοινωνίας, ίσως όμως αρκετοί για να τεθούν οι βάσεις του. Εκεί θα κριθεί το έργο της νέας κυβέρνησης, αλλά επίσης και το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, που ακόμα και σήμερα καταδεικνύουν ως «θεαματικές», διαπραγματεύσεις που οι ίδιοι ποτέ δεν έκαναν.

Η νέα συμφωνία, όσο πρόσκαιρη και να είναι, φέρνει μεν χαλάρωση, δεν καταφέρνει όμως την συνολική αλλαγή του φιλελεύθερου μοντέλου λιτότητας, για την οποία φαίνεται ότι χρειάζεται ακόμα χρόνος και συνεχείς αγώνες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι για το χθεσινό Eurogroup: Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και κοινή δημοκρατική δράση απέναντι στο αδιέξοδο
Τρίτη, 17 Φεβ. 2015, 19:37

Μετά και τη χθεσινή στάση των Ευρωπαίων υπουργών οικονομικών, καθίσταται σαφές ότι το ελληνικό ζήτημα δεν μπορεί άλλο να εξαντλείται μόνο με τεχνοκρατικά κριτήρια στα πλαίσια ενός Eurogroup. Οι ήδη αποτυχημένες πολιτικές λιτότητας φαίνεται να μην πείθουν πια σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, αφού παραβλέπουν τόσο την πρόσφατη ετυμηγορία του ελληνικού λαού όσο και την έκδηλη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, με πλήθος εκδηλώσεων σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις.

 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Ευρωκοινοβούλιο
  • Άρθρα

Φωτογραφικό υλικό

Βίντεο