Μετά τη «μικρή» ΔΕΗ, μεγάλη η ανάγκη για τη ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ του ενεργειακού μοντέλου
Τετάρτη, 23 Ιούλ. 2014, 17:50

Κεντρικό διακύβευμα θεωρούν οι Οικολόγοι Πράσινοι τη βιωσιμότητα του ενεργειακού μοντέλου της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες, σύμφωνα με απόφαση του Πανελλαδικού τους Συμβουλίου. Τονίζουν, ακόμη, ότι η απόσχιση της «μικρής ΔΕΗ» και η ιδιωτικοποίησή της θα ενισχύσει το λιγνιτικό μοντέλο ηλεκτροπαραγωγής της χώρας. Και προτείνουν, η μείωση του ενεργειακού κόστους και η αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας να προκύψει μέσα από συντονισμένες δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και αποδοτικότητας στη χρήση.

 
Μεγάλη η απώλεια του Λεωνίδα Λουλούδη
Παρασκευή, 18 Ιούλ. 2014, 15:27

Με αφορμή το θάνατο του καθηγητή και διανοητή Λεωνίδα Λουλούδη, ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Λεωνίδας Λουλούδης ήταν ένας θαυμάσιος άνθρωπος, ένας αιρετικός διανοητής, με ισχυρή προσωπικότητα και γνήσιο ενδιαφέρον γSια την προώθηση της πολιτικής οικολογίας. Η επιστημονική του ενασχόληση με την αειφορική γεωργία ήταν για τον Λεωνίδα αλληλένδετη με την προώθηση της ανάπτυξης ισχυρών δεσμών μεταξύ οικολογίας και κριτικής αριστεράς.

 
Συνάντηση ΔΗΜΑΡ -Οικολόγων Πράσινων
Τετάρτη, 16 Ιούλ. 2014, 19:18

Συναντήθηκαν σήμερα αντιπροσωπείες της ΔΗΜΑΡ και των Οικολόγων Πράσινων, μετά από την πρόσφατη επιστολή του Φώτη Κουβέλη.

Στη συνάντηση, μέσα σε ένα θετικό κλίμα, συμμετείχαν ο  Γραμματέας της Κ.Ε. της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Τσιρώνης και η εκπρόσωπος Τύπου Μαρία Πετεινάκη.

 
Τέλος στην υποκρισία, ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος τώρα!
Δευτέρα, 21 Ιούλ. 2014, 17:11

Παρά την άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών στη Γάζα που με μεγάλη καθυστέρηση ζήτησε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, παρακολουθούμε σοκαρισμένοι να συνεχίζεται το αιματοκύλισμα κυρίως αμάχων στη Γάζα, με εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες. Παρά τις παγκόσμιες κινητοποιήσεις κατά του βομβαρδισμού της Γάζας, το Ισραήλ δηλώνει ανέγγιχτο στις διεθνείς πιέσεις («θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο» είπε ο πρωθυπουργός του, με την ενθάρρυνση των ΗΠΑ για χρήση του δικαιώματος αυτοάμυνας) και προχώρησε σε επιθέσεις με χερσαίες και αεροπορικές δυνάμεις, με βάση τη ναζιστική αρχή της συλλογικής ευθύνης.

 
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ: ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΨΗΦΙΔΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑΣ
Πέμπτη, 17 Ιούλ. 2014, 22:07

Επανέρχεται τις επόμενες ημέρες το νομοσχέδιο για τα δάση από το υπουργείο Περιβάλλοντος για ψήφιση στη Βουλή, καθώς αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση και περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα για την είσπραξη της δόσης του Ιουλίου. Χωρίς κάποιες από τις πιο κραυγαλέες και αντισυνταγματικές διατάξεις (όπως την αλλαγή του ορισμού του δάσους), υπό την πίεση και πλήθους επιστημονικών, οικολογικών και κοινωνικών φορέων, το τελικό νομοσχέδιο επιμένει στη βασική λογική εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων (ιδιαίτερα για παρεμβάσεις μεγάλης κλίμακας) και υποβαθμίζει την προστασία του δημόσιου δάσους, προκειμένου να ενισχύσει «αναπτυξιακές» δραστηριότητες, κατά κύριο λόγο τουριστικών εγκαταστάσεων.

 
Νίκη για την κοινωνία των πολιτών η δικαστική απόφαση εναντίον του ΤΑΙΠΕΔ στο θέμα της πώλησης της ΕΥΑΘ
Δευτέρα, 14 Ιούλ. 2014, 17:59

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούν ως νίκη των πολιτών την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, με την οποία έκανε δεκτή την αίτηση της Ένωση Πολιτών για το Νερό της Θεσσαλονίκης για παροχή στοιχείων από το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο την απέκλεισε από το διαγωνισμό πώλησης της ΕΥΑΘ. Και έτσι, τώρα, ανοίγει ο δρόμος για προσφυγή στα δικαστήρια και την ακύρωση των διαδικασιών.

 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Ευρωκοινοβούλιο
  • Άρθρα

Φωτογραφικό υλικό

Βίντεο