Ερώτηση του βουλευτή Γ. Δημαρά σχετικά με τη λήψη μέτρων για την προαγωγή και προστασία του μητρικού θηλασμού
Παρασκευή, 22 Μάι. 2015, 16:54

Ερώτηση κατάθεσε σήμερα (22.5.2015) προς τους Υπουργούς Υγείας, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο οικολόγος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς αναφορικά με τη λήψη μέτρων για την προώθηση και προστασία του μητρικού θηλασμού. Η ερώτηση συνυπογράφεται από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κα Αφροδίτη Σταμπουλή.

 
Σταθερή η στήριξη των Οικολόγων Πρασίνων σε επιλογές βιωσιμότητας και όχι λιτότητας
Παρασκευή, 22 Μάι. 2015, 11:40

Στα πλαίσια των  κρίσιμων διαπραγματεύσεων για την επίτευξη συμφωνίας,  οι Οικολόγοι Πράσινοι δημοσιοποιούν την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος σχετικά με την κρίση στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η Εκτελεστική Γραμμματεία των Οικολόγων Πράσινων δηλώνει επίσης τη στήριξή της στην Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, στην προσπάθεια για κλείσιμο της συμφωνίας, που θα βασιστεί κυρίως σε πολιτικές επιλογές που θα βάζουν τέλος στη λιτότητα, αλλά ταυτόχρονα θα ανοίγουν τον δρόμο για ένα εναλλακτικό παραγωγικό μοντέλο με βασικούς άξονες την βιωσιμότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη.

 
Ο Κηφισός ανήκει στην πόλη του και στο φυσικό του περιβάλλον
Τετάρτη, 20 Μάι. 2015, 21:21

Την προγραμματισμένη της εξόρμηση στις περιοχές της κοίτης του Κηφισού, που παρατηρούνται διαχρονικά, σοβαρά, περιβαλλοντικά προβλήματα, πραγματοποίησε η Συντονιστική Γραμματεία της Περιφερειακής Οργάνωσης Οικολόγων Πράσινων Αττικής την Τετάρτη 13 Μαίου. Η εξόρμηση διοργανώθηκε από τον αναπληρωτή συντονιστή της ΣΓ, Γ.Δελή.

 
Ο άνθρωπος, το περιβάλλον και η δημοκρατία να είναι πάνω από διεθνείς εμπορικές συμφωνίες
Παρασκευή, 22 Μάι. 2015, 14:43

Ψηφισμα ενάντια στην ΤΤΙΡ του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων

Οι Οικολόγοι Πράσινοι, με απόφαση του Πανελλαδικού του Συμβουλίου, δηλώνουν την αντίθεσή τους με τη Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων -ΤΤΙΡ , η οποία βρίσκεται σε στάδιο αδιαφανών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ. Επισημαίνουν ότι η Συμφωνία δεν στοχεύει στη διευκόλυνση των άμεσων επενδύσεων και στην εξάλειψη «περιττών γραφειοκρατικών εμποδίων»,

 
Κατάλοιπα χρεωκοπημένης πολιτικής
Παρασκευή, 22 Μάι. 2015, 07:48

Την τρίτη προγραμματισμένη της εξόρμηση πραγματοποίησε την Τετάρτη, 20 Μαίου, η Συντονιστική Γραμματεία της Περιφερειακής Οργάνωσης Αττικής, αυτή τη φορά στους χώρους του ΧΥΤΑ Φυλής. Στην εξόρμηση έλαβαν μέρος τα μέλη της Συντονιστικής Γραμματείας Γ.Δημητρίου, Γ.Δελλής, Δ.Μερσινιάς, Α.Παγουλάτος και Α.Πράπας και τα μέλη του κόμματος Μ.Βώκος και Κ.Αστζόγλου.

 
Επανεξέταση της νομοθεσίας για τα μεταλλαγμένα, λαμβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις τους στην υγεία και το περιβάλλον
Τετάρτη, 20 Μάι. 2015, 21:09

Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος στο Ζάγκρεμπ

Με πρωτοβουλία των Οικολόγων Πράσινων, ψηφίστηκε την Κυριακή στο Ζάγκρεμπ από όλα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, απόφαση σχετική με τα μεταλλαγμένα, προκειμένου να αναχαιτιστεί η αντιδημοκρατική επιβολή των επικίνδυνων οργανισμών στην Ευρώπη.

Η συν-εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Δήμητρα Λυμπεροπούλου, που συμμετείχε ενεργά μαζί και με άλλα μέλη των Οικολόγων Πράσινων στο συνέδριο του ΕΠΚ, μετά την υπερψήφιση του καλέσματος ενάντια στα μεταλλαγμένα, δήλωσε:

 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Ευρωκοινοβούλιο
  • Άρθρα

Φωτογραφικό υλικό

Βίντεο