Επίσκεψη Ευρωβουλευτή των Πρασίνων Σκα Κελλερ στην Χίο | Κρίσιμη η κατάσταση στα νησιά - Αναγκαία η παρέμβαση της κυβέρνησης
Πέμπτη, 25 Αύγ. 2016, 14:11

Το Σάββατο 28 Αυγούστου, η ευρωβουλευτής των Πράσινων Σκα Κέλλερ θα επισκεφτεί την Χίο και τα θέματα στα οποία θα εστιάσει είναι το προσφυγικό, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί λόγω των πρόσφατων πυρκαγιών καθώς και οι ενέργειες και τα μέτρα ανακούφισης που απαιτούνται.

Στο νησί της Χίου βρίσκονται σήμερα 3.200 πρόσφυγες, ενώ καθημερινώς καταφτάνουν μερικές δεκάδες νέοι. Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες καταγραφής είναι υπερβολικά αργές και η δέσμευση για διαδικασίες ελέγχου διάρκειας 2 εβδομάδων δεν έχουν υλοποιηθεί.

e-max.it: your social media marketing partner
 
Το κυνήγι αρχίζει – Ο αγώνας συνεχίζεται Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν επανάληψη της συνεδρίασης του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών
Δευτέρα, 22 Αύγ. 2016, 10:16

Με την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου, οι Οικολόγοι Πράσινοι επανέρχονται και επιμένουν:

Η Ρυθμιστική απόφαση θήρας 2016-2017 μπορεί να νομιμοποιηθεί μόνο μετά από νέα επαναληπτική συνεδρίαση του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών.

Η προηγούμενη εισήγηση στην οποία βασίστηκε και η απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού δεν μπορεί να θεωρηθεί ως εμπεριστατωμένη επιστημονική τεκμηρίωση για τους παρακάτω λόγους:

e-max.it: your social media marketing partner
 
Η κακοποίηση των ζώων προπομπός της κακοποίησης ανθρώπων
Δευτέρα, 08 Αύγ. 2016, 16:41

Το τελευταίο διάστημα έρχονται στο φως της δημοσιότητας κακοποιήσεις ζώων και είναι σύνηθες φαινόμενο να ερχόμαστε αντιμέτωποι με περιστατικά όπου τα ζώα καίγονται, δηλητηριάζονται, βασανίζονται και δολοφονούνται.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταγγέλλουμε όλες αυτές τις παράνομες πράξεις και επισημαίνουμε ότι ή κακοποίηση και δολοφονία ζώου είναι ποινικό αδίκημα σύμφωνα με τους νόμους 4039/2012 και 4235/2014 και φέρει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και χρηματικό πρόστιμο έως 30.000 ευρώ για κάθε περιστατικό και για κάθε ζώο.

e-max.it: your social media marketing partner
 
Ο σεβασμός των Ατόμων με Αναπηρία αναπόσπαστο τμήμα του κώδικα δεοντολογίας των αστυνομικών οργάνων
Τετάρτη, 24 Αύγ. 2016, 12:32

Ως θεματική ομάδα ΑΜΕΑ των Οικολόγων Πράσινων, εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για τη νέα καταγγελία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και αφορά την λεκτική και ηθική επίθεση οργάνου της τάξης σε άτομο με αναπηρία στο μετρό Αθηνών. Ζητούμε άμεσα όχι μόνο τη δημόσια συγνώμη από πλευράς αστυνομίας εις βάρος του συμπολίτη μας που εξευτελίστηκε άδικα, αλλά κυρίως τις δράσεις εκείνες: ειδική εκπαίδευση αστυνομικών για αντίστοιχα περιστατικά, ψυχολογικά τεστ, πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ενσωμάτωσης που θα φέρουν σε επαφή τα άτομα με αναπηρία με τους συμπολίτες τους και θα κάνουν φαινόμενα σαν κι αυτό να ανήκουν στο παρελθόν.

e-max.it: your social media marketing partner
 
Να δοθεί χρόνος στα αποδημητικά να γυρίσουν στις φωλιές τους. Η κλιμακωτή λήξη της κυνηγητικής περιόδου ενοχλεί και συγχύζει: πτηνά, κυνηγούς και φύλακες
Τετάρτη, 10 Αύγ. 2016, 09:06

Οι Οικολόγοι Πράσινοι διαπιστώνουν με έκπληξη το γεγονός ότι η απόφαση του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών σχετικά με την έκδοση της νέας ρυθμιστικής θήρας που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ δεν λαμβάνει υπόψη της (ούτε καν αναφέρει) το πρόσφατο πόρισμα του Εθνικού Διαλόγου για το Κυνήγι που αναφέρεται ειδικά στη Ρυθμιστική.

Θεωρούμε ως μεγάλη παράλειψη το γεγονός ότι δεν συζητήθηκαν ούτε λήφθηκαν υπόψιν οι απόψεις του συνόλου σχεδόν των φορέων που ασχολούνται με την προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας στη χώρα μας που διατυπώθηκαν και καταγράφονται στο τελικό Πόρισμα του Εθνικού Διαλόγου για το Κυνήγι,

e-max.it: your social media marketing partner
 
Ναγκασάκι, η ξεχασμένη κληρονομιά του ολέθρου
Δευτέρα, 08 Αύγ. 2016, 12:00

Όλοι θυμούνται τον πρώτο. Τον αγκαλιάζουν, τον τιμούν, τον έχουν για υπόδειγμα. Δίνουν τ' όνομα του σε μουσεία, ονοματίζουν δρόμους στην μνήμη του, κάνουν τελετές κάθε χρόνο, τον θυμούνται. Ο δεύτερος στέκεται στη σκιά του πρώτου βουβός, ξεχασμένος και λυπημένος. Κατά έναν ειρωνικό τρόπο το ίδιο συμβαίνει με την τραγωδία της μαζικής καταστροφής άμαχου πληθυσμού με τον πυρηνικό βομβαρδισμό στο Ναγκασάκι στις 9 Αυγούστου του 1945.

Σήμερα συμπληρώνονται 71 χρόνια από τον βομβαρδισμό του Ναγκασάκι. Μπορεί πλέον να είναι ένα μακρινό γεγονός που θα ακουστεί ελάχιστα στις ειδήσεις αλλά το σημάδι που άφησε παραμένει ανεξίτηλο.

e-max.it: your social media marketing partner
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Βουλή των Ελλήνων
  • Άρθρα

Φωτογραφικό υλικό

Βίντεο