Πρόσθετα μέτρα για δασοπροστασία ζήτησε ο Γιώργος Δημαράς
Πέμπτη, 30 Ιούν. 2016, 16:32

Ερώτηση σχετικά με την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού για αποτελεσματική δασοπροστασία κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, κατέθεσε στη Βουλή ο οικολόγος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς. Με αφορμή δελτίο τύπου της οργάνωσης WWF όπου καταγγέλλονται ελλείψεις και προβλήματα στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες που εμπλέκονται στη δασοπροστασία, ο Γιώργος Δημαράς ζήτησε να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας της χώρας και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν διαπιστωθεί λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου.

e-max.it: your social media marketing partner
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ
Τετάρτη, 29 Ιούν. 2016, 20:48

Σχετικά με το τρομοκρατικό χτύπημα στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, με απολογισμό τον τραγικό θάνατο δεκάδων πολιτών και των τραυματισμό άλλων εκατοντάδων, ο εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Φίλιππος Γκανούλης, δήλωσε:

«Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον Τουρκικό λαό που δοκιμάζεται σκληρά και άδικα υπό το βάρος των διχαστικών αντιπαραθέσεων και πολιτικών επιλογών της Τουρκικής κυβέρνησης και της τυφλής τρομοκρατίας που αυτές αναθρέφουν. Τέλος, εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων που έφυγαν έτσι αναίτια από την ζωή, και περιμένουμε από την Τουρκική κυβέρνηση να λειτουργήσει με τρόπο ώστε να αποτρέψει ανάλογες τρομοκρατικές ενέργειες στο μέλλον».


e-max.it: your social media marketing partner
 
ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ | ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ = ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ = ΔΙΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ | Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΦΟΡΕΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
Πέμπτη, 23 Ιούν. 2016, 15:21

Το 2011 οι Οικολόγοι Πράσινοι δημοσιοποιήσαμε μετά από ευρεία διαβούλευση ένα κείμενο για τη Δημοκρατία και τους Θεσμούς το οποίο, τότε, ερχόταν να βάλει στο δημόσιο διάλογο μια σειρά προτάσεων για το ξεπέρασμα της κρίσης μέσα από τη διεύρυνση και ποιοτική αναβάθμιση της δημοκρατίας. Ήταν η εποχή που το κίνημα των πλατειών εξέφραζε την αντίθεσή του σε μια σειρά πολιτικών πρακτικών που εν πολλοίς ευθύνονταν για την πολύπλευρη κρίση. Ήταν ταυτόχρονα το κομβικό σημείο της κατάρρευσης του παλιού και της γέννησης του καινούριου.

Σήμερα, 4 σχεδόν χρόνια μετά, οι πλατείες είναι άδειες και τα περισσότερα αιτήματα είτε παραμένουν στα ράφια των αζήτητων, είτε ελπίζουν να βρουν θεσμική ανταπόκριση μέσω νόμων στο μνημονικό πάντα πλαίσιο. Κρυφή ελπίδα, όσων ακόμα ελπίζουν στις διεξόδους της δημοκρατίας, είναι το άνοιγμα της συζήτησης για αναθεώρηση του Συντάγματος της χώρας.

e-max.it: your social media marketing partner
 
Εφαρμογή του νόμου για την απαγόρευση παραστάσεων με δελφίνια ζητά ο Γ. Δημαράς
Πέμπτη, 30 Ιούν. 2016, 16:29

Να εφαρμοστούν άμεσα οι προβλέψεις του ν.4039/2012 και να απαγορευτούν οι παραστάσεις με δελφίνια που πραγματοποιούνται παράνομα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο ζήτησε ο οικολόγος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή. Παράλληλα ζήτησε την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου προκειμένου να απαγορεύεται σε κάθε περίπτωση η αιχμαλωσία κητωδών στην Ελλάδα και να εφαρμοστεί αυστηρά η Διεθνής Σύμβαση CITES προκειμένου να αποτραπεί στο εξής η εισαγωγή στη χώρα μας δελφινιών ή άλλων θαλάσσιων θηλαστικών που προορίζονται για παραστάσεις.

e-max.it: your social media marketing partner
 
Αυτή η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει! Το Brexit αποτέλεσμα των φιλελεύθερων πολιτικών σκληρής λιτότητας
Παρασκευή, 24 Ιούν. 2016, 11:48

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, με την πολιτική που επέλεξαν οι κυρίαρχες συντηρητικές πολιτικές δυνάμεις, δεν κατάφερε να απομακρυνθεί από τους κλυδωνισμούς και τον διχασμό. Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν θεωρούν τυχαίο ότι η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ έρχεται ένα  χρόνο μετά τους σκληρούς εκβιασμούς εναντίον της Ελλάδας από πλευράς των τοκογλυφικών ΔΝΤ, ΕΚΤ και της βορειοευρωπαϊκής ελίτ, προεξάρχοντος του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε. Το εκρηκτικό μίγμα που δημιουργήθηκε από την κρίση χρέους, το ενδεχόμενο Grexit, η πολιτική κλειστών συνόρων απέναντι στην προσφυγική κρίση, έθρεψε την άνοδο των εθνικισμών σε πολλές χώρες και οδήγησε τελικά και στο πρώτο σπάσιμο της ΕΕ με την έξοδο της Βρετανίας.

e-max.it: your social media marketing partner
 
ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Πέμπτη, 23 Ιούν. 2016, 15:29

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ 18-6-2016

Το Ελληνικό είναι ο τελευταίος ενιαίος, ανοιχτός, ελεύθερος χώρος στην Αθήνα. Μια ματιά στο χάρτη της Αθήνας μας βεβαιώνει ότι στην πυκνοκατοικημένη πρωτεύουσα υπάρχει μόνο ένα κενό. Αυτό του Ελληνικού. Με την απόφαση να αποδεχτούν οι κυβερνώντες την παραχώρησή του, τη στιγμή που θα μπορούσαν -όπως είχαν δεσμευτεί- να αναζητήσουν ισοδύναμα, δημιουργούν μια μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή μη αναστρέψιμη. Το ότι δεν πωλείται αλλά παραχωρείται για 99 χρόνια μας θέτει ακόμη πιο βαθιά στην ευθύνη. Οι επόμενες γενεές θα πληρώσουν ακριβά τις δικές μας επιλογές.

e-max.it: your social media marketing partner
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Βουλή των Ελλήνων
  • Άρθρα

Φωτογραφικό υλικό

Βίντεο