40 χρόνια από το πραξικόπημα στην Κύπρο και τον Αττίλα 2 | Πρώτο βήμα για την επαναπροσέγγιση μια Πράσινη Αμμόχωστος
Πέμπτη, 14 Αύγ. 2014, 22:52

Την πρόταση για μια Πράσινη Αμμόχωστο, επαναφέρουν οι Οικολόγοι Πράσινοι με τοποθέτηση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Μιχάλη Τρεμόπουλου, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από τη τουρκική εισβολή στην Κύπρο και τον «Αττίλα 2», ανήμερα της γιορτής της Παναγίας το δεκαπενταύγουστο του 1974.

Η χούντα της δήθεν «εθνοσωτηρίου επαναστάσεως» της 21ης Απριλίου 1967 είχε ήδη παραδώσει την εξουσία στους προδικτατορικούς πολιτικούς, μετά την κατάρρευσή της λόγω της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

 
Ζητάμε μια διαφορετική αγροτική πολιτική
Τετάρτη, 13 Αύγ. 2014, 00:00

Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε από καιρό επισημάνει την επικίνδυνη εξάρτηση του Έλληνα αγρότη από το παγκόσμιο σύστημα εμπορίας τροφίμων.
Το Ρωσικό εμπάργκο δικαιώνει με τον χειρότερο τρόπο τις ανησυχίες μας. Είναι τραγικό μία χώρα, που στον κλάδο τροφίμων εξακολουθεί να  εισάγει 1 δις € περισσότερα τρόφιμα από όσα εξάγει, να απειλείται με τόσο δυσμενείς επιπτώσεις από το εμπάργκο. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο της Ε.Ε. στον τομέα των οπωροκηπευτικών εξακολουθεί να αυξάνεται, την ίδια ώρα, που Έλληνες και Ιταλοί αγρότες γίνονται όμηροι της διπλωματικής σύγκρουσης Ρωσίας-Ε.Ε.

 
Ποτέ ξανά δικτατορία! Τρεμόπουλος: Να πώς φτάσαμε στην 4η Αυγούστου του Μεταξά
Δευτέρα, 04 Αύγ. 2014, 22:38

Η επέτειος της 4ης Αυγούστου δημιουργεί εκείνους τους συνειρμούς που είναι απαραίτητοι για τα διδάγματα που οφείλουμε να αντλούμε μέσα από την Ιστορία, ώστε να μη ξαναζήσουμε φασισμό, δηλώνει ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου και πρώην ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων

Σε κείμενό του τονίζει ότι η υστέρηση στην αφομοίωση της σύγχρονης Ιστορίας και άλλες παθογένειες άφησαν εν πολλοίς ανοιχτή τη δυνατότητα μαζικής αποδοχής της φιλομεταξικής αφήγησης, ένα έδαφος που η Χρυσή Αυγή αξιοποίησε και εξέφρασε.

 
ΟΧΙ στη γνωμοδότηση – κόλαφο
Τετάρτη, 13 Αύγ. 2014, 00:00

Την ώρα που οι πολίτες στενάζουν από τα συνεχόμενα, δυσβάσταχτα χαράτσια της συγκυβέρνησης, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους προχώρησε σε μία απαράδεκτη και αντισυνταγματική γνωμοδότηση. Σύμφωνα με αυτή, θα μπορούν οι εφοριακοί να εισβάλλουν στα σπίτια και στις επιχειρήσεις και να κατάσχουν ότι θέλουν. Μάλιστα, δεν θα είναι απαραίτητη η παρουσία εισαγγελέα.

 
Όχι άλλη Χιροσίμα | Όχι στα πυρηνικά, ειρηνικά και πολεμικά
Πέμπτη, 07 Αύγ. 2014, 06:50

Στις 6 Αυγούστου 1945 ο πόλεμος είχε τελειώσει αλλά οι ΗΠΑ έπρεπε να δείξουν ποιος είναι το αφεντικό στο μεταπολεμικό κόσμο, δοκιμάζοντας σε ζωντανό στόχο το νέο καταστροφικό υπερόπλο τους, θυμίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι. Και ζητούν την κατάργηση όλων των Όπλων Μαζικής Καταστροφής αλλά και των πυρηνικών εργοστασίων.

Η ρίψη της ατομικής βόμβας επισφράγισε τη βαρβαρότητα του πολέμου, από τον οποίο μόνο ηττημένοι υπάρχουν.

 
Να μην επιτρέψομε μεθοδεύσεις σε βάρος των αιγιαλών
Παρασκευή, 01 Αύγ. 2014, 17:15

Στην καρδιά του καλοκαιριού, συνεχίζονται οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για τα δυο σχέδια νόμου, για τα δάση και τους αιγιαλούς, που προκάλεσαν σάλο για τις αντιπεριβαλλοντικές διατάξεις τους.

Από τις διατάξεις του σχέδιου νόμου για τους αιγιαλούς, στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή, μετά την υπαναχώρηση της κυβέρνησης περιλαμβάνεται μόνο το μέρος που αφορά στην ενιαία χάραξη της οριογραμμής του αιγιαλού, που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια αλλά υπάρχει μόνο στο 8% της χώρας.

 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Ευρωκοινοβούλιο
  • Άρθρα

Φωτογραφικό υλικό

Βίντεο