Σημαντική παρέμβαση για την προστασία του νερού ως δημόσιου και κοινωνικού αγαθού, πέτυχαν οι Οικολόγοι Πράσινοι, μετά από συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση
Τρίτη, 27 Σεπ. 2016, 15:54

Έπειτα από συνάντηση σήμερα το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, αντιπροσωπείας της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων αποτελούμενη από τους Χριστίνα Ευθυμιάτου, Μαρία Πετεινάκη, Γιάννη Χαραλαμπάκη, Κώστα Διάκο και των δύο βουλευτών, Γιάννη Τσιρώνη και Γιώργο Δημαρά, με τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Επικρατείας και Οικονομικών, Αλέκο Φλαμπουράρη και Ευάγγελο Τσακαλώτο αντίστοιχα, αποφασίστηκε να υπάρξει νομοτεχνική βελτίωση στο επίμαχο άρθρο 2 και στην αιτιολογική έκθεση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, κυρίως όσο αφορά την προστασία του νερού.

e-max.it: your social media marketing partner
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τα νέα ωρολόγια σχολικά προγράμματα και την περιβαλλοντική εκπαίδευση
Πέμπτη, 22 Σεπ. 2016, 11:23

Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ και οι κοινοβουλευτικοί τους εκπρόσωποι έχουν θέσει πολύ ψηλά στην ατζέντα τους τα θέματα Παιδείας με σκοπό τη διαμόρφωση του νέου τύπου ανθρώπου και ενός διαφορετικού παραγωγικού/καταναλωτικού μοντέλου. Μέσα από την ενεργή συμμετοχή τους στη Βουλή ως μέλη της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ καταθέτουν τις προτάσεις τους με σκοπό την έξοδο της χώρας μας από την πολύπλευρη κρίση και την εξεύρεση λύσεων για την μείωση της ανεργίας, κυρίως των νέων, αλλά και την προώθηση της αειφορίας και των οικολογικών αξιών στην εκπαίδευση.

e-max.it: your social media marketing partner
 
Η συμφωνία με την Lamda Development για το Ελληνικό δεν καλύπτει τις απαιτήσεις της βιωσιμότητας και του συλλογικού οικονομικού οφέλους
Τετάρτη, 21 Σεπ. 2016, 15:27

Eνόψει της επικύρωσης στη Βουλή του Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της Lamda Development, οι Οικολόγοι Πράσινοι δημοσιοποιούν εκ νέου την απόφαση του Πανελλαδικού τους Συμβουλίου του Ιουνίου, με την οποία δήλωσαν  αντίθετοι στη σύμβαση όπως διαμορφώθηκε και μετά τη διαπραγμάτευση.

Οι Οικολόγοι  Πράσινοι δηλώνουν εκ νέου ότι δεν ξεχνούν:

  1. Πως φτάσαμε μέχρι το σημερινό MOU για το Ελληνικό: το Νόμο 4062 του 2012, τη σύμβαση που υπογράφηκε τον Νοέμβριο του 2014
    e-max.it: your social media marketing partner
 
Απόφαση του ΠΣ των Οικολόγων Πράσινων σχετικά με τη μεταβίβαση της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Νέο Υπερταμείο
Τρίτη, 27 Σεπ. 2016, 08:38

Με βάση:

- Τις αρχές και τις αποφάσεις των Οικολόγων Πράσινων, σύμφωνα με τις οποίες το νερό είναι αναπαλλοτρίωτο δημόσιο αγαθό απαραίτητο για τη ζωή, στο οποίο πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτως της οικονομικής τους κατάστασης και δεν πρέπει να αποτελεί πηγή κέρδους. Η παροχή νερού οφείλει λοιπόν να μείνει εκτός των πολιτικών ιδιωτικοποίησης, για να διασφαλιστεί για όλους, με μια δίκαιη και βιώσιμη τιμολογιακή πολιτική, επαρκές και καθαρό πόσιμο νερό.

e-max.it: your social media marketing partner
 
Στρατηγικός Σχεδιασμός για την Κοινωνική Οικονομία | Ανοιχτή εκδήλωση με αφορμή το νέο Νομοσχέδιο
Τετάρτη, 21 Σεπ. 2016, 16:50

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, 10:00πμ - 20:00μμ

Αίθ. Περιφ. Αττικής, Κτίριο Δ/νσης Μεταφορών, Μεσογείων 156 Χολαργός

Οι Οικολόγοι Πράσινοι σας προσκαλούν στην εκδήλωση «Στρατηγικός Σχεδιασμός για την Κοινωνική Οικονομία-Ανοιχτή εκδήλωση με αφορμή το νέο Νομοσχέδιο», που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016, από τις 10.00πμ έως τις 20.00μμ, στην αίθουσα Περιφέρειας Αττικής, στο κτίριο Δ/νσης Μεταφορών επί της Λ. Μεσογείων 156 στον Χολαργό.

e-max.it: your social media marketing partner
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι για το Νομοσχέδιο των Δασικών Συνεταιρισμών που ψηφίζεται στην ολομέλεια της Βουλής
Τετάρτη, 21 Σεπ. 2016, 11:52

Το κόμμα των Οικολόγων Πρασίνων θεωρεί πως το προς ψήφιση, την Πέμπτη 22/9 από την Ολομέλεια της Βουλής, νομοσχέδιο που αφορά στους Δασικούς Συνεταιρισμούς και κατατέθηκε από το ΥΠΕΝ και τον Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος και μέλος των Οικολόγων Πράσινων, Γιάννη Τσιρώνη, αποτελεί μία πολύ θετική εξέλιξη σε ότι αφορά τη βιώσιμη διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων. Πρόκειται για ένα αναγκαίο πλαίσιο διατάξεων και κανόνων που για πρώτη φορά θεσμοθετείται, ενώ παράλληλα αποτελεί αναγνώριση της αξία της φύσης και της βιοποικιλότητας, θέτοντας τους κανόνες της ήπιας και βιώσιμης εκμετάλλευσής της.

e-max.it: your social media marketing partner
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Βουλή των Ελλήνων
  • Άρθρα

Φωτογραφικό υλικό

Βίντεο