Πασχαλινές ευχές
Πέμπτη, 17 Απρ. 2014, 12:38

Το μήνυμα της Ανάστασης είναι διαχρονικά μήνυμα ελπίδας που διαδέχεται το Γολγοθά και τα Πάθη. Φέτος είναι επιτακτική η ανάγκη να γίνει μήνυμα αγώνα, αγώνα για να ξεπεραστεί η κρίση η οικονομική και η πολιτική. Μόνο τότε θα υπάρξει ελπίδα. Οι Οικολόγοι Πράσινοι διεκδικούμε με την εφαρμογή των εναλλακτικών ολοκληρωμένων προτάσεων την ευκαιρία να συμβάλλουμε αποτελεσματικά στην αλλαγή σελίδας για τη χώρα αλλά και για την Ευρώπη.


 
ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΔΗΜ.ΑΡ. ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Πέμπτη, 17 Απρ. 2014, 08:32

Αναφορικά με ορισμένα δημοσιεύματα που είδαν πρόσφατα το φως στον καθημερινό τύπο, η Περιφερειακή Οργάνωση ΑττικήςΟικολόγων Πράσινων διευκρινίζει ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν υποστηρίζουν την υποψήφια της ΔΗΜ.ΑΡ., κ.Μαρία Γιαννακάκη αλλά ούτε και οποιοδήποτε σχήμα του εν λόγω κόμματος στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές στην Αττική. Αντίθετα, η Περιφερειακή Οργάνωση των Οικολόγων Πράσινων έχει επιλέξει από τα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου την στήριξη του περιφερειακού σχήματος «ΑΝΑΣΑ για την Οικολογία», εκλογικής συνεργασίας μεταξύ της Αυτοδιοικητικής Συμπαράταξης ΑΝΑΣΑ και της Περιφερειακής Κίνησης «πράσινο» - Για την οικολογία» Αττικής, με επικεφαλής και υποψήφιο περιφερειάρχη τον Αντώνη Γάκη.

 
Στην κρίσιμη ώρα για την Ευρώπη, οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι παρόντες
Τετάρτη, 16 Απρ. 2014, 14:59

Οι Οικολόγοι Πράσινοι έδωσαν στη δημοσιότητα τα πρώτα 24 ονόματα υποψηφίων Ευρωβουλευτών που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο στις εκλογές της 25ης Μαΐου. Κατά την παρουσίαση των υποψηφίων, ο συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Τσιρώνης, τόνισε:

«Οι επικείμενες ευρωεκλογές είναι οι κρισιμότερες για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Οι πολιτικές δυνάμεις που οδήγησαν την χώρα μας στην χρεοκοπία, προέκριναν και για την υπόλοιπη Ευρώπη την συνταγή της τρόικας, που αύξησε δραματικά το χάσμα ανάμεσα στις ισχυρές και τις ασθενέστερες οικονομίες. Το ευρωπαϊκό όραμα των προηγούμενων δεκαετιών θόλωσε και ενισχύθηκαν οι εθνικισμοί.

 
ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΑΙΦΝΙΔΙΑ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΗΣ
Πέμπτη, 17 Απρ. 2014, 08:33

Η Οικολογία και το Οικολογικό Κίνημα στη χώρα μας έχασε χθες τον Σταμάτη Μπουντούρη, είναι ιδιαίτερο άνθρωπο και ένα από τους πρωτοπόρους του, σεμνό και ανιδιοτελή, γνήσια πολιτικό στοχαστή, ο οποίος βοήθησε καταλυτικά το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων, με την παρουσία του αλλά και τη σημαντική του συνδρομή, να αναδειχθεί σε αυτό που είναι σήμερα, κόμμα κοινοβουλευτικό, με μια αξιόλογη πολιτική παρουσία.

Η Περιφερειακή Οργάνωση Οικολόγων Πράσινων Αττικής εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του υπογραμμίζοντας ότι απώλειες σαν του Σταμάτη Μπουντούρη δεν αναπληρώνονται εύκολα.

 
Δίκη Λουκμάν: Οι μέρες της ασύδοτης ρατσιστικής βίας είναι μετρημένες!
Τετάρτη, 16 Απρ. 2014, 17:19

Ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Μ. Τρίτης η πολύκροτη δίκη των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι σύμφωνα με το κατηγορητήριο για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, χωρίς ελαφρυντικά με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Η Δικαιοσύνη αναγνώρισε το προμελετημένο εν ψυχρώ ρατσιστικό έγκλημα, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι μέρες της ασύδοτης ρατσιστικής βίας είναι μετρημένες. Στο ίδιο μήκος κύματος, η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στην αγόρευσή της ανέδειξε τον ρατσιστικό χαρακτήρα του εγκλήματος, που όμως έως την καθαρογραφή της απόφασης, δεν είναι γνωστό αν θα εμπεριέχεται στην αιτιολογία.

 
Συνυπάρχοντας στην πόλη με αλληλεγγύη!
Τρίτη, 15 Απρ. 2014, 18:39

Την Κυριακή 13 Απριλίου οι Οικολόγοι Πράσινοι από την Πολιτική Κίνηση 3ου Διαμερίσματος Αθηνών με την Ομάδα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την υποψήφια Δήμαρχο Αθηναίων Ιωάννα Κοντούλη, έκαναν την αλληλεγγύη πράξη: Έστησαν μία ακόμη «συλλογική κουζίνα» στον πεζόδρομο του Θησείου, στο κέντρο της Αθήνας. Το συλλογικό εγχείρημα  αγκαλιάστηκε από τους πολίτες που συμμετείχαν ενεργά και απόλαυσαν μαζί μας φαγητό και κρασί, όλοι και όλες μαζί ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, χρώματος, εθνικότητας και ταξικής προέλευσης. Γιατί για εμάς στον πυρήνα της αλληλεγγύης βρίσκεται η κατάργηση κάθε μορφής διάκρισης που αποξενώνει και διχάζει τους ανθρώπους.

 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Ευρωκοινοβούλιο
  • Άρθρα

Φωτογραφικό υλικό

Βίντεο