Άμεση λύση στο πρόβλημα των Σύρων προσφύγων | Η απουσία πολιτικής βούλησης και η ολιγωρία οδηγούν σε ανεπίτρεπτη ανθρωπιστική κρίση
Τετάρτη, 26 Νοέ. 2014, 16:25

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν την άμεση λύση στο πρόβλημα των εκατοντάδων προσφύγων από τη Συρία -ανάμεσά τους και πολλά παιδιά-, που από τις 19 Νοεμβρίου διαμαρτύρονται παραμένοντας μπροστά στη Βουλή, με απεργία πείνας από την περασμένη Δευτέρα. Η κατάσταση τους είναι εξαιρετικά σοβαρή, λόγω της απεργίας πείνας και του κρύου, όπως δείχνουν οι ανάγκες μεταφοράς στο νοσοκομείο με λιποθυμικά επεισόδια και απώλεια αισθήσεων.

 
Απαράδεκτη η νέα αστυνομική βία στις Σκουριές | Συμπαράσταση στον αγώνα των κατοίκων και φορέων της περιοχής
Δευτέρα, 24 Νοέ. 2014, 15:43

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταγγέλλουν την απαράδεκτη αστυνομική βία που εκδηλώθηκε -για μια ακόμη φορά -χθες στον Κάκκαβο της Χαλκιδικής, στη μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, στην οποία συμμετείχαν φορείς, συλλογικότητες και απλοί πολίτες.

Δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των κατοίκων στις Σκουριές να σταματήσουν το μεγάλο περιβαλλοντικό έγκλημα που διαπράττεται με την επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας, τη συνεχιζόμενη καταστροφή των δασών και των υδάτινων πόρων -που εκδηλώνεται ήδη σε πολλά σημεία.

 
Συλλογική εκπροσώπηση, λειτουργία και εναλλαγή | Οι αρχές των Οικολόγων Πράσινων στην πράξη
Δευτέρα, 24 Νοέ. 2014, 14:35

Συνεδρίασε την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, για πρώτη φορά η νεοεκλεγείσα εξαμελής Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων, η οποία σύμφωνα με το Καταστατικό αναλαμβάνει συλλογικά την υλοποίηση των αποφάσεων των Συνεδρίων και του Πανελλαδικού Συμβουλίου του Κόμματος. Με ομόφωνη απόφαση του οργάνου ολοκληρώθηκε η κατανομή αρμοδιοτήτων -ευθυνών στα μέλη της ΕΓ.

Σχολιάζοντας οι δύο συνεκπρόσωποι Τύπου Χριστίνα Ευθυμιάτου και Φίλιππος Γακνούλης δήλωσαν σχετικά: «Με τις πρώτες  αποφάσεις της Εκτελεστικής Γραμματείας, ολοκληρώθηκε μια επίπονη διαδικασία ανασυγκρότησης του κόμματος και ανανέωσης των οργάνων στους Οικολόγους Πράσινους,

 
Όχι άλλη ανοχή, συγκάλυψη και σιωπή στη βία κατά των γυναικών!
Δευτέρα, 24 Νοέ. 2014, 16:04

Μία στις τρεις γυναίκες έχει υποστεί σωματική/ σεξουαλική βία και οι μισές από τις γυναίκες -θύματα ανθρωποκτονίας παγκοσμίως έχουν δολοφονηθεί από πρώην και νυν συντρόφους και συζύγους, τονίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών στις 25 Νοέμβρη. Και προτείνουν τη λειτουργία δομών πλήρους και μακροχρόνιας στήριξης των θυμάτων σε όλη την επικράτεια, ειδική εκπαίδευση κ.α.

H κακοποίηση των γυναικών, η πιο διαδεδομένη «αθέατη» βία παγκοσμίως, συνιστά την ειδεχθέστερη έκφανση των σχέσεων εξουσίας ανάμεσα στα δύο φύλα και αφορά στα φαινόμενα της ενδοοικογενειακής βίας, του βιασμού, της σεξουαλικής κακοποίησης, της σεξουαλικής παρενόχλησης στην εργασία και του trafficking.

 
Επείγον κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη διαβούλευση | Να δηλώσουμε όλοι την αντίθεση μας στα σχέδια του ΥΠΕΚΑ και φορέων της περιοχής
Δευτέρα, 24 Νοέ. 2014, 15:24

Καλούμε τους συλλογικούς φορείς και τους ενεργούς πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στη «διαβούλευση» που βρίσκεται σε εξέλιξη από πλευράς ΥΠΕΚΑ, δηλώνοντας την αντίθεσή τους στην απροκάλυπτη πολιτική παρέμβαση της Κυβέρνησης που στόχο έχει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων και πολυεθνικών ξεπουλώντας ακόμη ένα δημόσιο αγαθό.

Πάρτε μέρος μαζικά στη διαβούλευση -ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΗΓΕΙ ΑΥΡΙΟ 25/11- εκφράζοντας τη γνώμη σας και πιο συγκεκριμένα την αντίθεσή σας στο άρθρο 17, με βάση το οποίο:

 
Στενή συνεργασία Ελλήνων και Κυπρίων Οικολόγων
Κυριακή, 23 Νοέ. 2014, 12:22

Προωθούνται κοινές ενέργειες με το Μεσογειακό και το Βαλκανικό Δίκτυο των Ευρωπαίων Πράσινων

Κοινές δράσεις και αλληλοβοήθεια σε ακόμα πιο στενό βαθμό αποφασίστηκαν στην κοινή συνάντηση των Οικολόγων Πράσινων και του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών της Κύπρου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα σήμερα, 21 Νοεμβρίου. Η συνάντηση των δύο κομμάτων είναι συνέχεια μιας πετυχημένης συνεργασίας τους στο ετήσιο συνέδριο των Ευρωπαίων Πρασίνων στην Κων/πολη.

 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Ευρωκοινοβούλιο
  • Άρθρα

Φωτογραφικό υλικό

Βίντεο