Ναι με προϋποθέσεις στα καταδυτικά πάρκα
Πέμπτη, 23 Απρ. 2015, 00:00

Οι Οικολόγοι Πράσινοι παρακολουθούμε εδώ και καιρό τις τοποθετήσεις αυτοδιοικητικών παρατάξεων, φορέων και βουλευτών για τα καταδυτικά πάρκα που προτάθηκε να γίνουν στο νομό Μαγνησίας, αποφύγαμε όμως να εκφραστούμε δημοσίως χωρίς να αναζητήσουμε προηγουμένως τα θετικά και αρνητικά σημεία μιας τέτοιας επένδυσης. Κι αυτό γιατί θεωρήσαμε εξ αρχής ότι η Περιφέρεια μπορεί, αν θέλει, να θέσει τους όρους της στην υλοποίησή της ώστε να διασφαλίσει ότι η λειτουργία της δεν θα προσβάλλει το δημόσιο συμφέρον, το θαλάσσιο οικοσύστημα και τις υφιστάμενες οικονομικές δραστηριότητες της περιοχής.

 
Ερώτηση βουλευτή Γ. Δημαρά σχετικά με την λαθροθηρία, μετά τα πρόσφατα επεισόδια με πρωταγωνιστές κυνηγούς στην Ζάκυνθο
Τετάρτη, 22 Απρ. 2015, 17:08

Με αφορμή τα πρόσφατα πρωτοφανή γεγονότα εμποδισμού του έργου των θυροφυλάκων στη Ζάκυνθο, ο Οικολόγος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Δημαράς, απεύθυνε ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό για τις κινήσεις που προτίθεται να κάνει για να καταστείλει το φαινόμενο της λαθροθηρίας. Υπενθυμίζουμε ότι την Τρίτη 14.4.2015 σημειώθηκαν πρωτόγνωρα επεισόδια και τραμπουκισμοί από κυνηγούς (περίπου 700 τον αριθμό) με σκοπό να εμποδίσουν κλιμάκιο θηροφυλάκων να αποβιβαστεί στο νησί της Ζακύνθου.

 
KAMIA ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΞΟΡΥΞΕΩΝ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Τετάρτη, 15 Απρ. 2015, 17:24

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 16 ΑΠΡΙΛΗ, στις 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Οι Οικολόγοι Πράσινοι από την πρώτη στιγμή δήλωσαν την αντίθεσή τους και εργάζονται με κάθε μέσο, ώστε να σταματήσει η παράλογη και καταστροφική επένδυση μεταλλείων χρυσού της Eldorado Gold στις Σκουριές Χαλκιδικής. Παράλληλα με την επανεξέταση της ΑΕΠΟ και τη νομοθέτηση της απαγόρευσης χρήσης κυανίου, οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητάνε την άμεση εκκίνηση διαδικασίας ριζικής αναθεώρησης του Μεταλλευτικού Κώδικα, ο οποίος έχει μείνει αμετάβλητος από την εποχή της δικτατορίας.

 
Τα ναυάγια στη Μεσόγειο αποκαλύπτουν το “ναυάγιο” της δημοκρατίας στην Ευρώπη
Τετάρτη, 22 Απρ. 2015, 17:51

Για πορεία από την αδιαφορία στη συνενοχή, μιλάνε οι Οικολόγοι Πράσινοι

Η "πάση θυσία θωράκιση" της Ευρώπης κοστίζει όλο και πιο ακριβά σε ανθρώπινες ζωές  και η αποτρεπτική, κατασταλτική πολιτική που εφαρμόζεται θα συνεχίσει να ωθεί όλο και περισσότερους απελπισμένους ανθρώπους σε όλο και πιο επικίνδυνα περάσματα προς τoν "ευρωπαϊκό παράδεισο", τονίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.

 
Από την Μεσόγειο των λαών, στην Μεσόγειο των νεκρών
Δευτέρα, 20 Απρ. 2015, 17:10

Η νέα φρικιαστική τραγωδία στη Μεσόγειο με πρωταγωνιστές μετανάστες, κατέδειξε τα μεγάλα κενά της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής και κατ' επέκταση το κακό πρόσωπο μιας απάνθρωπης και αφιλόξενης Ευρώπης. Τα ανθρώπινα δικαιώματα και ο σεβασμός αυτών, αποτελούν το προπύργιο κάθε δημοκρατίας και πρέπει να διαφυλαχθούν πάση θυσία χωρίς εκπτώσεις, ιδεολογικούς συμβιβασμούς, ρατσισμούς και υποχωρήσεις σε εκβιαστικά διλήμματα.

 
Επειδή η δημοκρατία δεν εκδικείται…
Πέμπτη, 09 Απρ. 2015, 16:01

Χαιρετίζουμε το νομοσχέδιο του υπουργείου δικαιοσύνης για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ και τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος. Στηρίζουμε την προώθηση και ψήφισή του, γιατί οι επιμέρους διατάξεις του προασπίζουν την αξία  της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας, σέβονται τις αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας και  διέπονται από ένα νομικό πολιτισμό που συνάδει με τις αξίες του ανθρωπισμού και της δημοκρατίας. Οι Οικολόγοι Πράσινοι στηρίζαμε πάντα πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της εφαρμογής μέτρων που στοχεύουν στο σωφρονισμό και την επανένταξη και όχι στην εξόντωση και την περαιτέρω περιθωριοποίηση των κρατουμένων.

 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Ευρωκοινοβούλιο
  • Άρθρα

Φωτογραφικό υλικό

Βίντεο