Ψήφισμα του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων με αφορμή το προσφυγικό ζήτημα
Παρασκευή, 12 Φεβ. 2016, 17:21

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Ο πόλεμος στην Μέση Ανατολή και ειδικότερα στην Συρία, την Βόρειο και Κεντρική Αφρική διαμόρφωσε τους όρους μιας μαζικής προσφυγικής ροής στην Ευρώπη.

Παράλληλα, η κατάσταση σε ορισμένες χώρες της Αφρικής επιδεινώνεται και πρέπει να αναμένουμε κύμα προσφύγων και από Νιγηρία, Κογκό και Καμερούν λόγων των πολλαπλών πολύνεκρων επιθέσεων.

Δεν μπορούμε βεβαίως να αγνοούμε και τις περιβαλλοντικές συνθήκες από την Κλιματική Αλλαγή που δυσχεραίνουν όλο και περισσότερο τη  διαβίωση σε χώρες της Κεντρικής Αφρικής και της Κεντρικής και Δυτικής Ασίας.

e-max.it: your social media marketing partner
 
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜΑΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ - Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον Δήμαρχο Λάρισας, Απόστολο Καλογιάννη
Τετάρτη, 10 Φεβ. 2016, 21:18

Ο  Βουλευτής Γιώργος Δημαράς (ΣΥΡΙΖΑ - ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ  ΠΡΑΣΙΝΟΙ) πραγματοποίησε τριήμερη περιοδεία στη Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία. Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου μετέβη στη Λάρισα, όπου σε ένα πολύ γεμάτο πρόγραμμα συναντήθηκε τόσο με τοπικές αρχές, όσο και με φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας, της βιολογικής γεωργίας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Την Παρασκευή  5 /2 πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη, ο οποίος ανέπτυξε πρωτοβουλίες του Δήμου για την Κοινωνική Πολιτική με στόχο την προστασία των πληγέντων από την κρίση, αλλά και την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της πόλης.

e-max.it: your social media marketing partner
 
Συνάντηση Οικολόγων Πράσινων με τον Υπ. Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο προκειμένου να τον ενημερώσουν για την απόφασή τους σχετικά με το νέο ασφαλιστικό
Κυριακή, 07 Φεβ. 2016, 16:58

Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου επισκέφτηκαν τον Υπουργό Εργασίας, κ. Γ. Κατρούγκαλο, αντιπροσωπία των Οικολόγων Πράσινων αποτελούμενη από τους Μαρία Πετεινάκη (εκπρόσωπο τύπου), Τηλέμαχο Σπασίδη και Κώστα Διάκο (μέλη της εκτελεστικής γραμματείας) και Αλέξανδρο Παγουλάτο, (συντονιστής ΘΟ οικονομίας) προκειμένου να τον ενημερώσουν σχετικά με τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις που αποφασίστηκαν στο Πανελλαδικό Συμβούλιο των ΟΠ πάνω στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

Αναφορικά με τους θεσμούς, ο κ Κατρούγκαλος ενημέρωσε ότι γίνονται διορθώσεις κατ' άρθρο και τα μεγάλα θέματα είναι ανοιχτά, όπως η εθνική σύνταξη.

e-max.it: your social media marketing partner
 
Συνάντηση Οικολόγων Πράσινων - ΣΥΡΙΖΑ
Παρασκευή, 12 Φεβ. 2016, 17:17

Συνάντηση είχε χθες, Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, με τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Ρήγα, στα πλαίσια της προγραμματικής  συνεργασίας των δύο κομμάτων.

Η ατζέντα της συζήτησης περιλάμβανε ενημέρωση από τις δύο πλευρές και αξιολόγηση της πολιτικής συγκυρίας.

Ειδικότερα συζητήθηκαν ζητήματα αιχμής και συμφωνήθηκε η οργάνωση και δρομολόγηση κοινών δράσεων σε κυβερνητικό και πολιτικό επίπεδο, αλλά και συντονισμένων κινήσεων σε ευρωπαϊκό πλαίσιο πάνω σε:

e-max.it: your social media marketing partner
 
Διαμαρτυρία κατά της αιχμαλωσίας κητωδών
Δευτέρα, 08 Φεβ. 2016, 16:19

Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016 οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουν ενεργά στην παγκόσμια διαμαρτυρία κατά της σφαγής των δελφινιών έξω από τηλεοπτικούς σταθμούς ανά τον κόσμο. Η συγκέντρωση έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ (Μεσογείων 136) και ώρα 12:00 έχει σκοπό να δώσει δημοσιότητα στη σφαγή των δελφινιών στο Taiji της Ιαπωνίας αλλά και στην αιχμαλωσία και εκμετάλλευση των κητωδών σε πολλές χώρες.

Η διαμαρτυρία αυτή δίνει την ευκαιρία στους Έλληνες πολίτες να δηλώσουν την αντίθεσή τους με τη λειτουργία δελφιναρίου στην Ελλάδα. Από το 2010, αιχμάλωτα κητώδη, σε ρόλο κλόουν, δίνουν παραστάσεις για την ψυχαγωγία των επισκεπτών του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου.

e-max.it: your social media marketing partner
 
Όχι άλλη καθυστέρηση στην έκδοση της ΚΥΑ για την καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης
Παρασκευή, 05 Φεβ. 2016, 18:18

Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν τονίσει επανειλημμένως τα πολλαπλά  οφέλη της καλλιέργειας της  κλωστικής -βιομηχανικής  κάνναβης (όπως λιγότερο νερό για άρδευση, φυσική ζιζανιοκτονία, μειωμένη ανάγκη λιπασμάτων) λόγω του ότι  είναι ένας φυσικός ανανεώσιμος πόρος και το υπέργειο μέρος του φυτού  είναι πλήρως αξιοποιήσιμο σε μία μεγάλη ποικιλία χρήσεων όπως ενδεικτικά:

  • Ίνες για υφάσματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ενδύματα, ταπετσαρίες, σχοινιά κ.λπ. και χαρακτηρίζονται ως υποαλεργικά.
  • Χαρτί που χρειάζεται επτά φορές λιγότερα χημικά παράγωγα του θείου και ελάχιστο χλώριο για τη λεύκανσή του σε σχέση με τον χαρτοπολτό από δασική ξυλεία.
    e-max.it: your social media marketing partner
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Βουλή των Ελλήνων
  • Άρθρα

Φωτογραφικό υλικό

Βίντεο