Συγχαρητήρια στο Κίνημα Οικολόγων-Συμμαχία Πολιτών της Κύπρου - Δύο πλέον οι πράσινοι εκπρόσωποι στο Κοινοβούλιο
Τρίτη, 24 Μάι. 2016, 14:25

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συγχαίρουν το αδελφό Κόμμα των Κυπρίων Οικολόγων Περιβαλλοντιστών. Η μεγάλη επιτυχία του ψηφοδελτίου «Κίνημα Οικολόγων-Συμμαχία Πολιτών» στις εκλογές της Κυριακής, με τη μεγάλη αύξηση του ποσοστού και την εκλογή δύο βουλευτών, αποτελεί οπωσδήποτε τη δικαίωση μιας πολύχρονης προσπάθειας με συνέπεια και οργάνωση. Διαμορφώνει επίσης -σε συνδυασμό και με το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στην Αυστρία- ένα θετικό περιβάλλον προοπτικής για διέξοδο από την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση, μέσα από το άνοιγμα σε συμμαχίες και την κοινωνία.

e-max.it: your social media marketing partner
 
24ο Συμβούλιο Ευρωπαίων Πράσινων: Η ΕΕ πρέπει να ενδυναμώσει την δημοκρατία και να αλλάξει την οικονομική της διακυβέρνηση
Δευτέρα, 23 Μάι. 2016, 19:19

Η Ευρώπη περνάει σίγουρα μία πολύ σοβαρή πολιτική κρίση, που φανερώθηκε με την οικονομική κρίση και επιδεινώθηκε με το προσφυγικό. Με το βλέμμα στην Βρετανία και το δημοψήφισμα, το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα έχει ξεκινήσει έναν διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης. Η κεντρική απόφαση του 24ου Συμβουλίου των Ευρωπαίων Πράσινων που έγινε από τις 20 έως τις 22 Μαΐου στην Ουτρέχτη, εντοπίζει έλλειμμα δημοκρατικότητας και ανάγκη λήψης μέτρων και πρακτικών εκδημοκρατισμού στη λήψη των αποφάσεων. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Χρόνια τυφλών μέτρων λιτότητας, που προωθούνται κάτω από τη σημαία της επιδίωξης των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων όπου οι δημόσιες δαπάνες και επενδύσεις αντιμετωπίζονται ως ελλείμματα που πρέπει να κοπούν

e-max.it: your social media marketing partner
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την περίπτωση της τουριστικής «επένδυσης» στο Κάβο Σίδερο
Κυριακή, 22 Μάι. 2016, 08:44

Επείγουσα η ανάγκη ενός μοντέλου βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, εναρμονισμένης με την ελληνική φύση, τον φυσικό και πολιτισμικό χαρακτήρα και τις οικολογικές αντοχές κάθε περιοχής

Οι Οικολόγοι Πράσινοι είχαμε διακηρύξει αμέσως μετά το ξέσπασμα της κοινωνικο-οικονομικής κρίσης ότι «οι ίδιοι παράγοντες στους οποίους στηρίχθηκε η οικοδόμηση μιας οικονομίας που είχε εξαρχής ημερομηνία λήξης και άρχισε να καταρρέει με πάταγο... οι παράγοντες που επί δεκαετίες κατάστρεφαν και καταστρέφουν το περιβάλλον - κοντόφθαλμη οπτική, αδιαφορία για τις επόμενες γενεές, υποθήκευση του συλλογικού στο ατομικό, αδιαφορία για ό,τι δεν πουλιέται και δεν αγοράζεται, πολιτική ανευθυνότητα, προτεραιότητα και ανοχή στα κάθε είδους οικονομικά συμφέροντα», θα είχαν ένα πρωταγωνιστικό, καταλυτικό, ρόλο στην οικονομική κρίση, θα την διέχυαν και θα την επιδείνωναν.

e-max.it: your social media marketing partner
 
Χαιρετίζουμε τον πρώτο Πράσινο Πρόεδρο στην Ευρώπη - Μεγάλη η νίκη, μεγάλη η πρόκληση, μεγάλη η ευθύνη
Δευτέρα, 23 Μάι. 2016, 19:24

Οι Οικολόγοι Πράσινοι χαιρετίζουν την πολύ σημαντική επικράτηση του πράσινου υποψηφίου, στην προεδρική εκλογή στην Αυστρία.

Η σημερινή νίκη του Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν δεν αφορά μόνο την Αυστρία, αλλά όλη την Ευρώπη. Έρχεται μέσα σε κρίσιμες μέρες που μπορεί να καθορίσουν την ύπαρξη της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και αποτελεί απόδειξη ότι η αντίσταση  στην αυξανόμενη τάση προς τα δεξιά στην Ευρώπη μπορεί να αρθρωθεί. Αναδεικνύονται έτσι νέες δυνάμεις και συμμαχίες που μπορούν να δώσουν διέξοδο στην κρίση του παραδοσιακού πολιτικού συστήματος (λαϊκά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα), μετά την εφαρμογή πολιτικών περικοπής εισοδήματος και δικαιωμάτων, που οδήγησαν μεγάλα τμήματα των κοινωνιών στη φτώχεια και την εξαθλίωση, αλλά και στην πρόσφατη υιοθέτηση της συντηρητικής  ακροδεξιάς ρητορικής στο προσφυγικό θέμα.

e-max.it: your social media marketing partner
 
Πολιτική Συγκυρία: Απόφαση Πανελλαδικού Συμβουλίου (14-15 Μαΐου 2016)
Κυριακή, 22 Μάι. 2016, 08:50

Ελλάδα -Ευρώπη -Διαπραγμάτευση

Η Πορεία της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Κορυφώνεται τις μέρες αυτές η μακριά πορεία της αξιολόγησης για την εφαρμογή της συμφωνίας του καλοκαιριού μέσα από επώδυνη διαδικασία διαπραγματεύσεων με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Μια πορεία που ακολούθησε την ήττα της συμφωνίας του Ιουλίου και διαμορφώθηκε από την Κυβέρνηση με βασικούς στόχους την μείωση του χρέους και  τη δημιουργία παράλληλου προγράμματος,  εντός των πλαισίων παλαιών κ νέων μνημονιακών δεσμεύσεων και μέτρων.

e-max.it: your social media marketing partner
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την κατάργηση της εκτροφής γουνοφόρων στην χώρα μας: «Ας μπει επιτέλους ένα τέλος στην φρίκη της γούνας»
Κυριακή, 22 Μάι. 2016, 08:33

Οι Οικολόγοι Πράσινοι υποστηρίζαμε και υποστηρίζουμε, από θέση αρχής, την ολική κατάργηση της γούνας σαν σύμβολο της βάναυσης μεταχείρισης, της ωμής βίας και της θανάτωσης ζώων για τη δημιουργία ενός προϊόντος άκρατου καταναλωτισμού που, εάν θέλουμε, συμβολίζει σαφώς την ανθρώπινη ματαιοδοξία.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι υποστηρίζαμε και υποστηρίζουμε, κατά συνέπεια, την ολική κατάργηση της αναπαραγωγής ή/και εκτροφής ζώων για την παραγωγή γούνας, σαν δραστηριότητα ανήθικη, αντίθετη στην «Διακήρυξη Δικαιωμάτων των Ζώων», περιβαλλοντικά επιβλαβή - μόλυνση της ατμόσφαιρας στις περιοχές των εγκαταστάσεων,

e-max.it: your social media marketing partner
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Βουλή των Ελλήνων
  • Άρθρα

Φωτογραφικό υλικό

Βίντεο