Φιάσκο στη σύνοδο για το κλίμα, στη Λίμα του Περού
Τετάρτη, 17 Δεκ. 2014, 17:20

Μόνη πηγή αισιοδοξίας η Σύνοδος Κορυφής των Λαών για την Κλιματική Αλλαγή

Η Σύνοδος του ΟΗΕ για το κλίμα τελείωσε στη Λίμα του Περού, την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, με ένα αδύναμο κείμενο από τις κυβερνήσεις του κόσμου, το οποίο έρχεται σε οξεία αντίθεση με τα αιτήματα των κοινωνικών κινημάτων. Οι πλούσιες βιομηχανικές χώρες είναι υπεύθυνες για την έλλειψη μιας δίκαιης αντίδρασης για την αντιμετώπιση της επείγουσας κατάστασης του πλανήτη και την αύξηση της αδικίας.

 
Υποστηρίζει η κυβέρνηση τις παρανομίες της Ελληνικός Χρυσός; Ωμή παραβίαση του συνόλου των πολεοδομικών διατάξεων από την εταιρία
Τρίτη, 16 Δεκ. 2014, 15:34

Σύμφωνα με Αίτηση - Αναφορά - Καταγγελία του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, από τις 8-12-2014, σημαντικές προϋποθέσεις όσον αφορά την έγκριση δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές δεν ικανοποιούνται, με αποτέλεσμα πολλές κατασκευές και εργασίες που διεξάγονται στην περιοχή να θεωρούνται παράνομες και αυθαίρετες.

 
Βριλήσσια: Αποκατάσταση του εξοπλισμού στο πάρκο ΤΥΠΕΤ, και ουσιαστική διαβούλευση χωρίς αποκλεισμούς, ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι
Δευτέρα, 15 Δεκ. 2014, 12:36

Το πάρκο ΤΥΠΕΤ, έκτασης 18 στρεμμάτων στην οδό Μπακογιάννη στα Βριλήσσια, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο του Δήμου και το πιο πολυσύχναστο μέχρι πρόσφατα.  Ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα συγκέντρωνε πλήθος ήπιες δραστηριότητες και ανθρώπους όλων των ηλικιών. Μόνη σοβαρή εξαίρεση στην επιτυχία του αποτελούσαν τα προβλήματα νυκτερινής ησυχίας στη νοτιοδυτική γωνία του πάρκου (Λυκαβηττού και Υμηττού) όπου  παρέες νέων συγκεντρώνονταν τα βράδια πολύ κοντά στα σπίτια.

 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουν την οδύνη τους για την απώλεια του Σπύρου Ντάφη
Τετάρτη, 17 Δεκ. 2014, 13:52

Ο Καθηγητής Δασικής Οικολογίας του ΑΠΘ, Σπύρος Ντάφης, ήταν ένας πρωτοπόρος της προστασίας των ελληνικών δασών και ένας εξαιρετικός δάσκαλος, με ήθος, σεμνότητα και μεγαλοψυχία. Όσοι από εμάς τον γνωρίσαμε αισθανόμαστε πολύ τυχεροί για τις γόνιμες συζητήσεις που είχαμε μαζί του. Ιδιαίτερη ήταν η συμβολή του στην καθιέρωση του όρου αειφορία, στη μελέτη των δασικών ειδών μέσα στις πόλεις, στην προστασία των περιαστικών δασών, στον επιστημονικό ορισμό του δάσους και των δασικών εκτάσεων για το άρθρο 24 του Συντάγματος, κ.ο.κ.

 
Μπορεί να δώσει ουσιαστική «στήριξη» ο Επίτροπος Μοσκοβισί; Η μήπως «ο βασιλιάς» είναι γυμνός;
Τρίτη, 16 Δεκ. 2014, 15:31

Ενώ ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί ολοκληρώνει σήμερα την επίσκεψή του στην Αθήνα όπου «μετέφερε» -σύμφωνα με τις προκλητικές και απαράδεκτες δηλώσεις του - τη «στήριξη» της Επιτροπής Γιούνκερ στην Κυβέρνηση και στην εκλογή του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας, οι Ευρωπαίοι Πράσινοι στο Ευρωκοινοβούλιο διαπιστώνουν -για μια ακόμη φορά-  ότι οι πολιτικές προτεραιότητες της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ευρωπαϊκό επίπεδο όχι μόνο δεν αποδίδουν αλλά και επιτείνουν την οικονομική ύφεση.

 
Δήλωση των Οικολόγων Πράσινων για την ψήφιση του προϋπολογισμού
Δευτέρα, 08 Δεκ. 2014, 12:34

Μετά την υπερψήφιση του προϋπολογισμού από 155 βουλευτές, οι Οικολόγοι Πράσινοι δηλώνουν: "Η ισχνή πλειοψηφία της έγκρισης του  προϋπολογισμού καταδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι η σημερινή Βουλή δεν αποτυπώνει την ανάγκη πολιτικής αλλαγής την οποία έχει τόσο ξεκάθαρα ανάγκη ο τόπος".

Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή απέδειξε και πάλι   ότι αντί να δίνεται βαρύτητα στην αναδιάταξη της οικονομίας της χώρας και την ενίσχυση της κοινωνίας που υποφέρει, η κυβέρνηση υποκύπτει στις παράλογες πιέσεις της τρόικας, οι οποίες υπονομεύουν ακόμη περισσότερο την ήδη τραγική κατάσταση.

 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Ευρωκοινοβούλιο
  • Άρθρα

Φωτογραφικό υλικό

Βίντεο