Μπαράζ παραπληροφόρησης για το Ελληνικό
Παρασκευή, 25 Ιούλ. 2014, 21:33

Με αφορμή την συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο ξενοδοχείο της Μεγάλης Βρετανίας για την εκχώρηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού στην Λάμδα Developement, η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Μαρία Πετεινάκη δήλωσε:

«Η εκχώρηση του Ελληνικού εξελίσσεται σε μέγα σκάνδαλο εφάμιλλο των Ολυμπιακών Αγώνων: Ο κύριος Λάτσης, αφού απεδείχθη "πτωχός" για να σώσει την Eurobank, και ενώ η εταιρία του χρωστά δεκάδες εκατομμύρια € προστίμων που αφορούν το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης,

 
Μετά τη «μικρή» ΔΕΗ, μεγάλη η ανάγκη για τη ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ του ενεργειακού μοντέλου
Τετάρτη, 23 Ιούλ. 2014, 17:50

Κεντρικό διακύβευμα θεωρούν οι Οικολόγοι Πράσινοι τη βιωσιμότητα του ενεργειακού μοντέλου της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες, σύμφωνα με απόφαση του Πανελλαδικού τους Συμβουλίου. Τονίζουν, ακόμη, ότι η απόσχιση της «μικρής ΔΕΗ» και η ιδιωτικοποίησή της θα ενισχύσει το λιγνιτικό μοντέλο ηλεκτροπαραγωγής της χώρας. Και προτείνουν, η μείωση του ενεργειακού κόστους και η αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας να προκύψει μέσα από συντονισμένες δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και αποδοτικότητας στη χρήση.

 
Μεγάλη η απώλεια του Λεωνίδα Λουλούδη
Παρασκευή, 18 Ιούλ. 2014, 15:27

Με αφορμή το θάνατο του καθηγητή και διανοητή Λεωνίδα Λουλούδη, ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Λεωνίδας Λουλούδης ήταν ένας θαυμάσιος άνθρωπος, ένας αιρετικός διανοητής, με ισχυρή προσωπικότητα και γνήσιο ενδιαφέρον γSια την προώθηση της πολιτικής οικολογίας. Η επιστημονική του ενασχόληση με την αειφορική γεωργία ήταν για τον Λεωνίδα αλληλένδετη με την προώθηση της ανάπτυξης ισχυρών δεσμών μεταξύ οικολογίας και κριτικής αριστεράς.

 
Δίκτυο εναλλακτικής διακυβέρνησης προτείνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι
Πέμπτη, 24 Ιούλ. 2014, 15:00

Παράλληλα, είναι ανοιχτοί σε προγραμματικό διάλογο με άλλα κόμματα

Το Νοέμβριο το συνέδριό τους

Πρωτοβουλία για να συγκροτηθεί ένα Δίκτυο Εναλλακτικής Διακυβέρνησης για τη βιωσιμότητα παίρνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι και συζητούν με πρόσωπα από άλλους πολιτικούς χώρους για να διατυπωθεί το πλαίσιο-διακήρυξη, με στόχο να αποτελέσει «ένα εναλλακτικό εργαστήριο προβληματισμού, διαμόρφωσης συνεκτικών προτάσεων και ανάληψης δημιουργικών δράσεων».

 
Τέλος στην υποκρισία, ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος τώρα!
Δευτέρα, 21 Ιούλ. 2014, 17:11

Παρά την άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών στη Γάζα που με μεγάλη καθυστέρηση ζήτησε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, παρακολουθούμε σοκαρισμένοι να συνεχίζεται το αιματοκύλισμα κυρίως αμάχων στη Γάζα, με εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες. Παρά τις παγκόσμιες κινητοποιήσεις κατά του βομβαρδισμού της Γάζας, το Ισραήλ δηλώνει ανέγγιχτο στις διεθνείς πιέσεις («θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο» είπε ο πρωθυπουργός του, με την ενθάρρυνση των ΗΠΑ για χρήση του δικαιώματος αυτοάμυνας) και προχώρησε σε επιθέσεις με χερσαίες και αεροπορικές δυνάμεις, με βάση τη ναζιστική αρχή της συλλογικής ευθύνης.

 
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ: ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΨΗΦΙΔΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑΣ
Πέμπτη, 17 Ιούλ. 2014, 22:07

Επανέρχεται τις επόμενες ημέρες το νομοσχέδιο για τα δάση από το υπουργείο Περιβάλλοντος για ψήφιση στη Βουλή, καθώς αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση και περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα για την είσπραξη της δόσης του Ιουλίου. Χωρίς κάποιες από τις πιο κραυγαλέες και αντισυνταγματικές διατάξεις (όπως την αλλαγή του ορισμού του δάσους), υπό την πίεση και πλήθους επιστημονικών, οικολογικών και κοινωνικών φορέων, το τελικό νομοσχέδιο επιμένει στη βασική λογική εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων (ιδιαίτερα για παρεμβάσεις μεγάλης κλίμακας) και υποβαθμίζει την προστασία του δημόσιου δάσους, προκειμένου να ενισχύσει «αναπτυξιακές» δραστηριότητες, κατά κύριο λόγο τουριστικών εγκαταστάσεων.

 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Ευρωκοινοβούλιο
  • Άρθρα

Φωτογραφικό υλικό

Βίντεο