Οι Οικολόγοι Πράσινοι στη Συνάντηση των Βαλκάνιων Πράσινων στα Σκόπια | «Να πρασινίσουμε τις Βαλκανικές Οικονομίες»
Πέμπτη, 01 Δεκ. 2016, 18:04

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Νοεμβρίου, η συνάντηση των Βαλκάνιων Πράσινων στα Σκόπια, με πρωτοβουλία του Πράσινου Κόμματος της FYROM (DOM) σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, στο πλαίσιο του Βαλκανικού Δικτύου, με θέμα: «Να Πρασινίσουμε τις Βαλκανικές Οικονομίες».

Η συμμετοχή ήταν πολυμελής από όλες τις χώρες των Βαλκανίων (Σλοβενία, Κροατία, Μολδαβία, Βοσνία, Σερβία, Κόσσοβο, Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ελλάδα και βέβαια η διοργανώτρια FYROM). Την ελληνική αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι Άρης Καλπίας,απεσταλμένος της ΕΓ για το Βαλκανικό Δίκτυο, Κώστας Διάκος, Υπεύθυνος της ΕΓ για τις διεθνείς σχέσεις του κόμματος και το μέλος της ΕΓ, Τηλέμαχος Σπασίδης.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
25η Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Πέμπτη, 24 Νοέ. 2016, 17:48

Η βία κατά των γυναικών συνιστά την πιο ακραία μορφή έμφυλης διάκρισης και κατάφορη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι ταυτόχρονα αιτία και αποτέλεσμα της διαχρονική ανισότητας ανάμεσα στα δύο φύλα και βρίσκεται παντού, στο σπίτι, στο δημόσιο χώρο, στην εργασία, στο σχολείο, στο διαδίκτυο. Αιτία θανάτου εκατομμυρίων γυναικών σε όλο τον κόσμο εξακολουθεί να «ευδοκιμεί» ανεξάρτητα από εθνικότητα, εκπαίδευση, θρησκεία, ιδεολογία, κοινωνική και οικονομική κατάσταση. Τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποιούνται κάθε χρόνο με αφορμή την 25η Νοεμβρίου μας αφυπνίζουν για λίγο μέχρι η επικαιρότητα να μας ξαναρίξει ως κοινωνία στη γνωστή «βολική» αφασία και ανοχή με τους δράστες ατιμώρητους και τα θύματα απροστάτευτα.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την επέτειο του Πολυτεχνείου: H δημοκρατία χρειάζεται εγρήγορση
Τετάρτη, 16 Νοέ. 2016, 19:55

Οι Οικολόγοι Πράσινοι, όπως κάθε χρόνο, συμμετέχουν στους φετινούς εορτασμούς για την επέτειο του Πολυτεχνείου και την πτώση της χούντας των συνταγματαρχών. Αύριο 17 Νοεμβρίου στις 10:00πμ, αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων αποτελούμενη από τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας,Χριστίνα Ευθυμιάτου, Γιώργο Δημητρίου, Τηλέμαχο Σπασίδη, τον Βουλευτή Γιώργο Δημαρά και μέλη του κόμματος, θα καταθέσουν στεφάνι στην μνήμη των πεσόντων για την ελευθερία αυτού του τόπου.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τον ανασχηματισμό και τη νέα Κυβέρνηση
Δευτέρα, 14 Νοέ. 2016, 16:40

Απόφαση του Πανελλαδικού Συμβουλίου των ΟΠ, 13/11//16

Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκτιμούν καταρχήν ότι ο ανασχηματισμός δεν περιέχει το στίγμα της βιώσιμης ευημερίας αλλά βασίστηκε κυρίαρχα  σε προτεραιότητες της Κυβέρνησης για την άμεση ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης υπό τις πιέσεις των δανειστών, γεγονός που καταδεικνύεται από την αναβαθμισμένη παρουσία των Ελλήνων διαπραγματευτών και τη συμμετοχή ανθρώπων που έχουν σχέσεις με το ΔΝΤ και τις επιλογές του. Εκφράζουν ακόμη τον προβληματισμό τους ότι οι εναλλαγές Υπουργών δεν εξασφαλίζουν απαραίτητα το ζητούμενο σαφές στίγμα προτεραιότητας στην παραγωγική ανασυγκρότηση με στόχο μια νέα βιώσιμη προοπτική.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις - Εκδηλώσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Αρθρογραφία

Φωτογραφικό υλικό