Ο αγώνας κατά της κλιματικής αλλαγής μας αφορά όλους!
Πέμπτη, 26 Νοέ. 2015, 21:36

Συγκέντρωση - πορεία προς την Βουλή, Κυριακή 29/11, 12:00μμ Μουσείο Ακρόπολης

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουμε και καλούμε μέλη και φίλους την Κυριακή 29 Νοεμβρίου στην συγκέντρωση και πορεία προς την Βουλή, στα πλαίσια της παγκόσμιας κινητοποίησης ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Η παγκόσμια αυτή δράση πραγματοποιείται ενόψει της έναρξης των εργασιών της Παγκόσμιας Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα στο Παρίσι, (COP 21) στις 30 Νοεμβρίου.

e-max.it: your social media marketing partner
 
Ανάγκη για άμεση τροποποίηση του νόμου για τις βοσκήσιμες γαίες
Τρίτη, 24 Νοέ. 2015, 16:12

Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουν επιφυλάξεις για το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί σχετικά με τις βοσκήσιμες γαίες και αξιώνουν συγκεκριμένες βελτιώσεις, ώστε να μην αποτελεί επιζήμιο για το φυσικό περιβάλλον και για τις παράλληλες βιώσιμες δραστηριότητες.

Το νομοσχέδιο, ενώ αφορά τεράστιες εκτάσεις που σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού προσεγγίζουν πιθανόν τα 50.000.000 στρέμματα (50.000 τετρ. χιλιόμετρα) δηλαδή το 40% της Ελληνικής Επικράτειας, δεν αντιλαμβάνεται αυτές τις εκτάσεις ως οικοσυστήματα, δηλαδή ως ολοκληρωμένο φυσικό περιβάλλον με παράλληλες δραστηριότητες.

e-max.it: your social media marketing partner
 
Έφυγε από την ζωή η Ρόζα Μηνακούλη - Απώλεια για τον χώρο της οικολογίας και των δικαιωμάτων των ζώων
Παρασκευή, 20 Νοέ. 2015, 13:31

Η Ρόζα Μηνακούλη ήταν ένα άτομο που προσέφερε τα μέγιστα στον οικολογικό χώρο με την αφοσίωσή της στον εθελοντισμό, με την αγάπη για τους συνανθρώπους της αλλά και για όλα τα πλάσματα με τα οποία μοιραζόμαστε τον πλανήτη.

Βοήθησε πολύ το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων, στο οποίο διατέλεσε μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου, της Θεματικής Ομάδας για τα δικαιώματα των ζώων και υποψήφια σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις, ενώ προσέφερε ατέλειωτες ώρες στελεχώνοντας τα περίπτερα στην Αθήνα, συμμετέχοντας σε πορείες και βοηθώντας όπου υπήρχε ανάγκη.

e-max.it: your social media marketing partner
 
25η Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Τρίτη, 24 Νοέ. 2015, 16:18

20 χρόνια μετά το Πεκίνο

Η φετινή  Παγκόσμια Μέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών συμπίπτει με τη συμπλήρωση  20 ετών από την ιστορική Παγκόσμια Διάσκεψη του ΟΗΕ,  το 1995 στο Πεκίνο, συνάντηση σταθμός στην ιστορία του γυναικείου κινήματος καθώς  μεταξύ άλλων ορίστηκε η βία   κατά των γυναικών ως έκφραση της έμφυλης ανισότητας. Είκοσι χρόνια λοιπόν  έχουν περάσει από τότε που για πρώτη φορά επισήμως -μετά από αιώνες απόλυτης σιωπής- η παγκόσμια κοινότητα αναγνώρισε τη βία  κατά των γυναικών ως κατάφορη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συνδέεται με τις πατριαρχικές, κοινωνικές δομές.

e-max.it: your social media marketing partner
 
Ερώτηση Γ. Δημαρά σχετικά με την υπόθεση των 28 ακινήτων του δημοσίου
Δευτέρα, 23 Νοέ. 2015, 19:46

Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων κατέθεσε ο οικολόγος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς για τη γνωστή υπόθεση των 28 ακινήτων του δημοσίου (υπόθεση "sale and lease back"). Τα ακίνητα αυτά πουλήθηκαν μέσω του ΤΑΙΠΕΔ σε ιδιώτες σε αξία πολύ κατώτερη της αντικειμενικής και στη συνέχεια μισθώθηκαν από το Δημόσιο με πολύ ετεροβαρείς γι' αυτό όρους. Για την υπόθεση έχουν ήδη ασκηθεί ποινικές διώξεις από τους εισαγγελείς διαφθοράς ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα εκτιμάται ότι η ζημιά για τα κρατικά ταμεία ανέρχεται σε πάνω από 580 εκατομμύρια ευρώ.

e-max.it: your social media marketing partner
 
Ο Γ. Δημαράς χαιρετίζει την μείωση του προϋπολογισμού της Βουλής και περιμένει μεγαλύτερη μείωση των δαπανών
Πέμπτη, 19 Νοέ. 2015, 19:03

Με δήλωσή του, ο οικολόγος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς, χαιρετίζει τη χθεσινή απόφαση της Βουλής για τη μείωση του προϋπολογισμού της για το 2016 κατά 3.906.000€.  Με την απόφαση αυτή, μεταξύ άλλων μειώνεται η βουλευτική αποζημίωση κατά 10% και περιορίζονται μια σειρά από πιστώσεις που αφορούν τις τηλεφωνικές γραμμές, το επίδομα οργάνωσης γραφείου, την αποζημίωση για τη συμμετοχή των βουλευτών στα θερινά τμήματα κ.α. Επιπλέον καταγράφεται μείωση των μισθωμάτων σε κτίρια στα οποία στεγάζονται υπηρεσίες της Βουλής.

e-max.it: your social media marketing partner
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Βουλή των Ελλήνων
  • Άρθρα

Φωτογραφικό υλικό

Βίντεο