Συνάντηση ΔΗΜ.ΑΡ. - Οικολόγων Πράσινων
Παρασκευή, 19 Σεπ. 2014, 13:36

Αντιπροσωπείες των κομμάτων της Δημοκρατικής Αριστεράς και των Οικολόγων Πράσινων συναντήθηκαν σήμερα και συζήτησαν τη δρομολόγηση διαδικασιών προγραμματικής σύγκλισης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, από πλευράς της ΔΗΜ.ΑΡ. ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης και ο Γραμματέας της Κ.Ε., Θ. Θεοχαρόπουλος και από πλευράς των Οικολόγων Πράσινων ο συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας Γ. Τσιρώνης και ο εκπρόσωπος Τύπου Μιχάλης Τρεμόπουλος.

 
Αναγκαία η παρέμβαση της Δικαιοσύνης για το Ελληνικό
Τετάρτη, 17 Σεπ. 2014, 16:23

Την προηγούμενη εβδομάδα, το Ελεγκτικό Συνέδριο (Ζ' κλιμάκιο), με απόφασή του, μπλόκαρε την υπογραφή της Σύμβασης πώλησης του 100% των μετοχών της «Ελληνικό Α.Ε.» από το ΤΑΙΠΕΔ στην Εταιρεία Lamda Development του Ομίλου Λάτση, διότι «διαπίστωσε παράβαση των αρχών της διαφάνειας, της ίσης μεταχείρισης και του ανταγωνισμού». Συγκεκριμένα έκρινε ότι «στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού τροποποιήθηκαν οι επίμαχοι όροι εκ των υστέρων και σε στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας που δεν ήταν δυνατή η υποβολή νέων προσφορών από μη προεπιλεγέντες ενδιαφερόμενους επενδυτές», κάτι που, σύμφωνα με τους δικαστές, συνιστά παραβίαση της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

 
ΟΧΙ στη γνωμοδότηση – κόλαφο
Τετάρτη, 13 Αύγ. 2014, 00:00

Την ώρα που οι πολίτες στενάζουν από τα συνεχόμενα, δυσβάσταχτα χαράτσια της συγκυβέρνησης, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους προχώρησε σε μία απαράδεκτη και αντισυνταγματική γνωμοδότηση. Σύμφωνα με αυτή, θα μπορούν οι εφοριακοί να εισβάλλουν στα σπίτια και στις επιχειρήσεις και να κατάσχουν ότι θέλουν. Μάλιστα, δεν θα είναι απαραίτητη η παρουσία εισαγγελέα.

 
ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ οι πολίτες του κόσμου απαιτούν μέτρα για το κλίμα
Παρασκευή, 19 Σεπ. 2014, 07:38

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουμε στην ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ των πολιτών του κόσμου για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, με αφορμή τη Συνδιάσκεψη Κορυφής στη Νέα Υόρκη. Την Δράση στην Αθήνα, την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, στις 4μμ στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, οργανώνει πρωτοβουλία πολιτών.

Το πρόβλημα το γνωρίζουμε καλά: οι εκπομπές CO2 και άλλων αερίων του θερμοκηπίου θα αλλάξουν δραματικά το πώς και το πού θα ζουν οι άνθρωποι τις ερχόμενες δεκαετίες.

 
40 χρόνια από το πραξικόπημα στην Κύπρο και τον Αττίλα 2 | Πρώτο βήμα για την επαναπροσέγγιση μια Πράσινη Αμμόχωστος
Πέμπτη, 14 Αύγ. 2014, 22:52

Την πρόταση για μια Πράσινη Αμμόχωστο, επαναφέρουν οι Οικολόγοι Πράσινοι με τοποθέτηση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Μιχάλη Τρεμόπουλου, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από τη τουρκική εισβολή στην Κύπρο και τον «Αττίλα 2», ανήμερα της γιορτής της Παναγίας το δεκαπενταύγουστο του 1974.

Η χούντα της δήθεν «εθνοσωτηρίου επαναστάσεως» της 21ης Απριλίου 1967 είχε ήδη παραδώσει την εξουσία στους προδικτατορικούς πολιτικούς, μετά την κατάρρευσή της λόγω της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

 
Ζητάμε μια διαφορετική αγροτική πολιτική
Τετάρτη, 13 Αύγ. 2014, 00:00

Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε από καιρό επισημάνει την επικίνδυνη εξάρτηση του Έλληνα αγρότη από το παγκόσμιο σύστημα εμπορίας τροφίμων.
Το Ρωσικό εμπάργκο δικαιώνει με τον χειρότερο τρόπο τις ανησυχίες μας. Είναι τραγικό μία χώρα, που στον κλάδο τροφίμων εξακολουθεί να  εισάγει 1 δις € περισσότερα τρόφιμα από όσα εξάγει, να απειλείται με τόσο δυσμενείς επιπτώσεις από το εμπάργκο. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο της Ε.Ε. στον τομέα των οπωροκηπευτικών εξακολουθεί να αυξάνεται, την ίδια ώρα, που Έλληνες και Ιταλοί αγρότες γίνονται όμηροι της διπλωματικής σύγκρουσης Ρωσίας-Ε.Ε.

 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Ευρωκοινοβούλιο
  • Άρθρα

Φωτογραφικό υλικό

Βίντεο