Τελευταίες ειδήσεις

Όλα τα νέα μας »

 

  • Στόχος μας είναι να αλλάξουμε την πολιτική ατζέντα στην Ελλάδα. Να βάλουμε τα θέματα της οικολογίας μαζί με τα θέματα της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης, άρρηκτα δεμένα μεταξύ τους στο προσκήνιο της πολιτικής αντιπαράθεσης, έτσι ώστε να βγάλουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

  • Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν είμαστε ευρωπαϊστές ή «αντιευρωπαίοι», άλλα Πολίτες της Ευρώπης, και συμμετέχουμε στο πανευρωπαϊκό πράσινο κίνημα που παρεμβαίνει ενεργά στις εξελίξεις.

  • Πιστεύω σε μια πολυφωνική Ευρώπη, μια Ευρώπη στην οποία ο Σύγχρονος Πολιτισμός δεν θα είναι εργαλείο επιβολής των οικονομικά ισχυρών χωρών στις αδύναμες, και η Παιδεία δεν θα θεωρείται αγαθό στα «πλούσια» μέλη και πολυτέλεια στα «φτωχά».

  • Ζητάμε να υπάρξει διαγενεακή δικαιοσύνη, να σώσουμε το μέλλον των παιδιών μας, να τα στηρίξουμε για να ανασυγκροτήσουν τη χώρα.
                                                                                         

  • Ας μην λησμονάμε ότι το περιβάλλον έχει άμεση επίδραση στην ανθρώπινη ύπαρξη, ότι η ειρήνη είναι αναγκαία για την ύπαρξη και συνέχιση του πολιτισμού μας, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεικνύει σε τι πολιτισμικό περιβάλλον διαβούμε. Ας σκεφτούμε τι κόσμο θέλουμε για τα παιδιά μας και ας αγωνιστούμε γι αυτόν!

  • Πιστεύω ότι όλοι έχουν το δικαίωμα να απολαμβάνουν το καλύτερο δυνατόν επίπεδο υγείας και ευδαιμονίας, άσχετα από την ηλικία και την κοινωνικό-οικονομική τους θέση. Η λανθασμένη οικονομική πολιτική των τελευταίων ετών έχει στερήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για καλή υγεία από μεγάλες ομάδες του πληθυσμού.

  • Στις εκλογές της 25 Μαΐου πρέπει να δώσουμε τον αγώνα μας για μια Ευρώπη με όραμα για τις επόμενες γενιές. Να παλέψουμε για την έξοδο από την κρίση που μαστίζει την χώρα μας, να βγούμε από το πολιτικό αδιέξοδο, την διαφθορά και την καταστροφική «ανάπτυξη». Να παλέψουμε για την προστασία του περιβάλλοντος, για αειφόρα παραγωγική Ελλάδα με πράσινες θέσεις εργασίας, με βιολογικές καλλιέργειες και ήπιες μορφές ενέργειας για ένα βιώσιμο μέλλον.

  • Ψηφίζουμε Οικολόγους Πράσινους, στηρίζοντας την πράσινη Ελληνική βιομηχανία παραγωγής Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, για την ανάκαμψη του Ευρωπαϊκού Νότου. Για την ενίσχυση μιας Ευρωπαϊκής ανάπτυξης με πράσινα επαγγέλματα.

  • Θέλουμε να αποτελούμε μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας. Αυτό δε σημαίνει ότι θα ανεχτούμε να γινόμαστε θύματα ενδοοικογενειακής βιας.

  • Επειδή Οικολογία ίσον Οικονομία. Η διαχείριση της σπάνιας φυσικής ομορφιάς των δασών, των περιοχών Νatura και των ακτών μας προϋποθέτει την σύνταξη του Εθνικού Κτηματολογίου και την νομοθέτηση του Γενικού Χωροταξικού Σχεδίου ώστε να αποφευχθεί η βεβιασμένη εκποίηση της Εθνικής μας κληρονομίας... Γι’ αυτό οικονομία ίσον οικολογία!