Nov 272009
 

Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός δήλωσε με την δημοσίευση της ετήσιας έκθεσης του πρόσφατα, ότι οι παγκόσμιες συγκεντρώσεις των αερίων του θερμοκηπίου (διοξείδιο του άνθρακα, μεθάνιο και οξείδιο του αζώτου) έφτασαν στο υψηλότερο σημείο τους από την εποχή πριν την βιομηχανοποίηση.

Αυτά είναι τα τρία κυρίαρχα, μακροβιότερα και ανθρωπογενή αέρια του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα μετά από τους υδρατμούς, σύμφωνα με την έκθεση του οργανισμού. Οι συγκεντρώσεις των περισσοτέρων αερίων του θερμοκηπίου συνεχίζουν να αυξάνονται όπως προσθέτει.

Από το 1990, τα αέρια του θερμοκηπίου έχουν αυξήσει την επίδραση τους στην παγκόσμια υπερθέρμανση κατά 26%. Το διοξείδιο του άνθρακα είναι το σημαντικότερο αέριο του θερμοκηπίου, συμβάλλοντας κατά περίπου τα δύο τρίτα στην αύξηση της επίδρασης στην θέρμανση του πλανήτη από το 1750.

Διαβάστε περισσότερα στο

http://www.wmo.int/pages/prog/arep/gaw/ghg/documents/ghg-bulletin2008_en.pdf

και

http://www.wmo.int/pages/mediacentre/press_releases/pr_868_en.html

 Posted by at Friday, November 27, 2009

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)