Dec 162009
 

Η συν-εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος Monica Frassoni μιλώντας σήμερα από την Κοπεγχάγη καταδίκασε στους πιο υψηλούς τόνους τον αποκλεισμό βασικών περιβαλλοντικών και άλλων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων των Φίλων της Γης, από το χώρο των επίσημων διαπραγματεύσεων για την Κλιματική Αλλαγή.

“Είναι απλά απαράδεκτο ότι τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις μπαίνουν στις τελευταίες κρίσιμες μέρες στις συγκεκριμένες οργανώσεις που έκαναν τόσα πολλά για να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για την επείγουσα ανάγκη για μια ισχυρή, δεσμευτική και δίκαιη συμφωνία για την Κλιματική Αλλαγή, τους αρνείται η πρόσβαση στο χώρο της COP15. Μάθαμε έκπληκτοι ότι αποκλείστηκε η αντιπροσωπείατων Φίλλων της Γης συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Προέδρου της Nnimmo Bassey παρότι διέθετε τόσο τη διαπίστευση όσο και τη δεύτερη κάρτα που απαιτείται. Γνωρίζουμε επίσης ότι πολλές χιλιάδες μελών άλλων οργανώσεων, μεταξύ αυτών και οι αντιπρόσωποι του Πράσινου Κόμματος και του Green European Institute, αναγκάστηκαν να περιμένουν για πολλές ώρες στις ουρές για διαδοχικές ημέρες χωρίς να καταφέρνουν να μπουν. Η κατάσταση αυτή μπορεί μόνο να εντείνει τις υποψίες ότι ο ΟΗΕ προσπαθεί να εμποδίσει την κριτική των συνομιλιών και των ηγετών, οι περισσότεροι από τους οποίους θα συμμετέχουν οι ίδιοι από αύριο. Αυτό δεν είναι μόνο πολύ κακό για αυτούς που αγωνίζονται για κλιματική δικαιοσύνη, αλλά δεν μπορεί παρά να ενισχύσει τις εντάσεις και την πιθανότητα αναταραχής έξω και μέσα από το χώρο της συνδιάσκεψης.”

 Posted by at Wednesday, December 16, 2009

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)