Dec 172009
 

Η συνδιάσκεψη περνάει πλέον σε επίπεδο αρχηγών κρατών καθώς 120 ηγέτες περίπου καταφθάνουν στην πόλη για την τελευταία φάση των διαπραγματεύσεων. Παρόλο που αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά (στο Κιότο ήταν μόλις ένας αρχηγός κράτους παρόν), η κατάσταση δεν είναι ευοίωνη. Τα κείμενα που προέκυψαν από τις δύο ομάδες εργασίας για τη συνέχιση του Πρωτοκόλλου του Κιότο και για τη νέα Μακροχρόνια Συνεργατική Δράση είναι γεμάτα αντιρρήσεις και ουσιαστικά στον αέρα. Καθώς ο χρόνος που απομένει μέχρι την Παρασκευή το βράδυ είναι ελάχιστος, οι ελπίδες για μια ουσιαστική συμφωνία διαρκώς μειώνονται. Η προσοχή πλέον στρέφεται στον πρόεδρο Ομπάμα, που πολλοί υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί να έρθει στην Κοπεγχάγη με άδεια χέρια, αλλά ταυτόχρονα Αμερικάνοι αξιωματούχοι σπεύδουν να περιορίσουν τις προσδοκίες, ενώ η Κίνα δήλωσε σήμερα το πρωί ότι δεν βλέπει πλέον “καμία πιθανότητα” για μια πλήρη συμφωνία.

Για το λόγο αυτό σας καλούμε να υπογράψουμε όλοι την επείγουσα έκκληση της AVAAZ για να σωθεί η Κοπεγχάγη. Ήδη μέσα σε μερικές ώρες έχει συγκντρώσει περισσότερες από 13.500.000 υπογραφές!

Δείτε αναλυτικότερη ενημέρωση εδώ.

 Posted by at Thursday, December 17, 2009

  3 Responses to “Σώστε την Κοπεγχάγη!”

  1. save them

  2. […] Περισσότερα στην σελίδα της καμπάνιας των Οικολόγων Πράσινων για την σύνοδο της Κο… […]

  3. make them listen

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)